Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçı neden iptal edildi! Başkent derbisiyle ilgili Emre Belözoğlu'ndan açıklama

Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçı neden iptal edildi! Başkent derbisiyle ilgili Emre Belözoğlu'ndan açıklama

Ankara'da oynanacak Ankaragücü - Gençlerbirliği maçı iptal edilmişti. İptal kararının ardından Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Ankaragücü'nün hocası Emre Belözoğlu'nu suçlamıştı. Teknik isimden açıklama geldi.

MKE Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş'ın TSYD Ankara Kupası'yla ilgili, "Ankaragücü'nün teknik direktörü bir alt ligden takımla hazırlık maçı yapmam deyince pazar günkü maç iptal edildi." ifadelerinin hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi:

"STADIMIZIN SAHASI PROBLEMLİ"

"Üzülüyoruz çünkü biz Ankara'yı çok seviyoruz. Burada Anadolu insanının samimiyetini gördük. Sayın Başkan da bence bilgi eksikliğiyle fevri bir açıklama yapmış. Hiçbir kulübü kastederek böyle bir açıklama yapmadım, bizim de zaten böyle bir açıklama haddimiz yok. Biz mevcut stadımızın sahasının çok problemli olduğunu gördük. Yönetimden bunu korumak için talebimiz oldu. Mevcutta 4 oyuncumuz sakat, altyapıdaki oyuncuları da görme fırsatımız olmadı.

"BAŞKANA YANLIŞ BİLGİ GİTMİŞ"

Mevcut oyuncuları ve kulübe alacak oyuncuları görmek için altyapıyla hazırlık maçı yapmak istedik. Kulübümü düşünmek zorundayım, benim için önemli olan Ankaragücü'nün menfaatleridir. Kim olursak olalım başkan bir kulübü küçümsemek haddimiz değil. Sayın başkana yanlış bir bilgi gitmiş."

MKE ANKARAGÜCÜ, AVRUPA'YA

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Avrupa kupalarına katılmak için elimizden geleni yapacağız. Avrupa'da oynayacak bir takım inşa etmek istiyoruz." dedi.

Fenerbahçe ve Başakşehir'de iyi dönemler geçirdiğini hatırlatan Belözoğlu, şunları kaydetti:

"Başlangıçta kazanmak önemlidir. Biz sadece bir galibiyet aldık, kazanmayı alışkanlık haline getiren, ön blokta oynayan bir takım haline gelmeliyiz. Avrupa kupasında oynayan tüm takımların başarılı olmasını isteriz. Geçen sene Başakşehir'le önemli işler yaptık. Bu sezon 5. takımın Avrupa'ya gidecek olmasında, geçen sezon bizim ülkemiz adına topladığımız puanlarla payımız oldu. Sivasspor ve Fenerbahçe de katkı verdi. Trabzonspor da iyi dönem geçirdi. Avrupa kupalarına katılmak için elimizden geleni yapacağız. Avrupa'da oynayacak bir takım inşa etmek istiyoruz."