Ankaragücü yine direndi

Ankaragücü yine direndi

Geçtiğimiz hafta Galatasaray deplasmanında bulduğu son dakika golüyle 1 puan alan Ankaragücü, Antalya’da da son dakikada güldü.

Başkent ekibi, üst üste ikinci deplasmanına çıktığı maçta Antalyaspor’a konuk oldu. Maçın başlarında İlhan Parlak’ın kaçırdığı net pozisyonun ardından hakimiyeti ele alan ev sahibi ekip, 23. dakikada duran top organizasyonunda Chico ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Golün ardından da baskısını sürdüren ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen kırmızı beyazlılar, devreyi 1-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına her iki takım da aynı kadrolarla çıkarken, Ankaragücü sert futboluyla oyunu bir orta saha mücadelesine döndürmeyi başardı ve 56. dakikada Canteros’un güzel golüyle beraberliği yakaladı. Aatif’ın yerine Doğukan’ın oyuna girmesiyle orta sahada yeniden üstünlük sağlayan Antalyaspor, aradığı golü, Hakan Özmert’in açtığı mükemmel ortayı gole çeviren Gustavo Blanco ile buldu. Son ana kadar müthiş bir mücadeleye sahne olan maçın 90+4. dakikasında, Nazım Sangare’nin hatasıyla topu önünde bulan Ankargücü’nün Yunan futbolcusu Kitsiou, bu ikramı geri çevirmedi ve takımına 1 puanı getiren golü attı.

Galatasaray karşısında da son 5 dakikada bulduğu gollerle 1 puanı kazanan MKE Ankaragücü cephesinde maç sonunda büyük bir sevinç hakimken, galibiyeti son anda kaçıran Antalyasporlular adeta yıkıldı. Düşme hattındaki rakibiyle puan farkının yükselmesine izin vermeyen Ankaragücü, bu sonuçla birlikte 11 puanla 17. sıraya yükselirken, 14 puanlı Antalyaspor ise 16. sırada kaldı.