Ankaragücü'nden stat polemiği yapan Galatasaray'a yanıt! TFF'nin vereceği karar bu sorunun yanıtı olacak

Ankaragücü'nden stat polemiği yapan Galatasaray'a yanıt! TFF'nin vereceği karar bu sorunun yanıtı olacak

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, Eryaman Stadı üzerinden polemik yaratan Galatasaray'a "6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz" diye sordu.

MKE Ankaragücü ve Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ancak zeminin durumu nedeniyle sarı-kırmızılılar TFF'ye başvurdu. Başkent ekibi ise saha zeminini düzeltme çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

18 Şubat Pazar günü MKE Ankaragücü'nün Galatasaray'ı konuk edeceği karşılaşmanın oynanacağı stat yarın belli olacak. Kararı, TFF verecek.

"TFF'NİN VERECEĞİ KARAR, BU SORUNUN CEVABI OLACAK"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, zemininden dolayı eleştirilen Eryaman Stadı'ndaki son durumla ilgili şu ifadeleri kullandı: 
 
"Eryaman Stadı'nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Fakat zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF'dir. TFF, 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan 3 karşılaşma sonrası 7 Şubat'ta burada denetim yaptı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi. Stat, o maçın bitimiyle 10 günlük bakıma alındı. Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak sahaya bakım yapılıyor. Ankara'da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibarıyla 7 Şubat'ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Futbolcu sağlığı tabii ki tüm kulüplerimizin önceliğidir. Ama burada akla gelen ilk soru 6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğudur. Aslında TFF'nin vereceği karar, bize bu sorunun da cevabını vermiş olacak."

ANKARAGÜÇLÜLER TEPKİLİ

Öte yandan Ankaragüçlü taraftarlar da stat zemini ile ilgili eleştirilerde bulunan Galatasaray taraftarına sosyal medyadan tepki gösteriyor. İşte o tepkilerden bazıları...

ekran-goruntusu-2024-02-13-235130.pngekran-goruntusu-2024-02-13-235138.pngekran-goruntusu-2024-02-13-235205.pngekran-goruntusu-2024-02-13-235210.pngekran-goruntusu-2024-02-13-235257.png