'Arda futbolu Galatasaray'da bırakmalı'

'Arda futbolu Galatasaray'da bırakmalı'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Arda Turan transferine ilişkin konuştu.

Arda Turan'ın iyi bir Galatasaraylı olduğunu belirten Fatih Terim, Medipol Başakşehirli futbolcunun, Galatasaray'da bırakmasını istediğini açıkladı.

Arda ile ilişkilerine de değinen Terim, şöyle devam etti:

"Futbolcu Arda Turan ile teknik direktör Fatih Terim arasındaki ilişkiyi ayıralım. O ayrı bir şey. Benle Arda'nın özel hayattaki ilişkimiz ayrı. Açıkçası Arda gibi bir Galatasaraylının burada edeceğim kelamlarla alınmasından memnun değilim. Arda önemli bir futbolcu. Galatasaray için de önemli bir figür idi. Nasıl olur nasıl gelişir bilmiyorum. Benim oyum Arda'nın futbolu Galatasaray'da bırakmasından yana. Arda'nın henüz daha futbola vermesi gereken önemli bir zaman dilimi var. Son yılları biraz pas geçti. Arda iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray da kendi çocuklarına her zaman sahip çıkar. Bana göre futbolu burada bırakmalıdır. Eğer biri hak edecekse bu Arda'dır."

Sezonun kalanı farklı olacak

5-0'lık Antalyaspor galibiyetinin ardından konuşan tecrübeli teknik adam, takımına ve sezonun ikinci yarısına dair beklentilerini de basın mensuplarıyla paylaştı. Terim, "Kontrol pas, gelmeden düşünen, tek pas oynayan, bloklar arasına çıkıp top alan ve defansın arkasına koşan bir Galatasaray düşünüyoruz. İkinci yarı bu koşucu arkadaşlar da aramıza katıldığı zaman çok daha değişik bir Galatasaray seyredeceğiz. Futbol zevkli bir oyun. İlk yarının tamamında, ikinci yarının da belli bölümlerinde herkes oynadığından zevk aldı. Seyreden de zevk aldı. Rakip sahaya oyunu yığan, o oyunda da acele etmeden en iyi pozisyonu sabırla arayan, kontrolünü elinde bulunduran bir Galatasaray olacak. Ben ikinci yarının çok değişik olacağını düşünüyorum." dedi.