Arjantinli basketbolcu eşcinsel olduğunu açıkladı

Arjantinli basketbolcu eşcinsel olduğunu açıkladı

Gimnasia de Comodoro forması giyen Sebastian Vega, yaptığı açıklamada eşcinsel olduğunu söyledi.

Arjantinli yıldız basketbolcu, geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı ve artık yönelimini gizlemediğini, eşcinsel olduğunu duyurmaktan gurur duyduğunu söyledi. Açıklamasında, cinsel yönelimini kabul etme sürecinden söz eden Vega, bir kadınla ilişki yaşamaya ve kendi tabiriyle “düz bir hayat” sürmeye çalıştığını ancak erkeklere duyduğu histen kaçamadığını belirtti.

“Ve sonra, önümüzdeki 6 yıl boyunca hayat ortağım olacak kişiyle tanıştım” diyen Vega, bir erkekle ilişki yaşadığını ailesine söylemeye karar verdiğini ancak babasının büyük bir tepki vermesinden korkarak dehşet bir korkuya kapıldığını söyledi: “Buna rağmen ailemle konuştum ve büyük bir sürprizle karşılaştım. Beni desteklediler ve benimle olan ilişkilerinde hiçbir şeyin değişmeyeceğini, her şeyin aynı kalacağını söylediler. Cinsel yönelimimin, kişisel durumumu ve olduğum kişiyi değiştirmeyeceğini söylediler”.Bu açıklamasıyla birlikte Arjantinli ilk profesyonel eşcinsel basketbolcu olan Vega, Reuters‘a açıklamalarda bulundu.

OMUZLARIMDAN YÜK KALKTI

Yönelimini açıkladıktan sonra tam anlamıyla özgür olduğunu hissettiğini söyleyen Vega, “Kendimi gerçekten özgür hissettim. Çok uzun bir zaman sonra omuzlarımda bu denli ağır bir yük olmadan yürüyorum. Ne yazık ki sporda eşcinsellik hala bir tabu. Bu şartlarda, bir sporcunun eşcinsel olduğunu açıklayabilmesi çok ama çok zor. Yöneliminin anlaşılmaması için daha erkeksi görünmek gerekiyor” dedi.

TAKIM ARKADAŞLARIM ÖZÜR DİLEDİ

Arjantin LGBTİ+ hakları konusunda ilerici yasalara sahip olmasına rağmen, toplumda cinsellik ve cinsiyet normlarına yönelik muhafazakar tutumlar varlığını sürdürüyor. Bunun hakkında da konuşan Vega, “Beş veya altı yıl önce de yönelimimi açıklayabilirdim ancak toplum ne tepki verirdi, buna gerçekten hazırlar mıydı bilemiyorum. Arjantinliler, bu ülkede spor yapan LGBTİ+ların çeşitli sorunların yaşadığının farkında. Bu, mevcut şartların iyileşmesine yardımcı olabilir. Yani yakın bir gelecekte, bir sporcunun eşcinsel olduğunu duyurması artık bir haber değeri taşımayabilir. Yönelimimi açıkladıktan sonra takım arkadaşlarım ve kulübümle olan ilişkim de olumsuz bir değişim yaşanmadı. Aksine olumlu yönde bir ilerleme kaydettik, daha güçlü bir bağ kurduk. Her zaman yanımda olup beni desteklediler. Hatta bazı takım arkadaşlarım, geçmişte sarf ettikleri homofobik sözler sebebiyle benden özür diledi“ dedi.