Atalanta ve Leipzig çeyrek finalde

Atalanta ve Leipzig çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 8’e kalma mücadeleleri başladı. İlk çeyrek finalistler Atalanta ve Leipzig oldu.

Devler liginde dün oynanan maçlarda Valencia, Atalanta’yı konuk ederken, Mourinho’nun Tottenham’ı da RB Leipzig deplasmanına çıktı. İlk maçta elde ettikleri skor avantajlartının üstüne rakiplerini bir kez daha mağlup eden İtalyan temsilcisi Atalanta ve Almanya futbolunun yükselen değeri Leipzig, çeyrek finale yükseldi.

ILİCİC’İN REKORUYLA ÜST TURA

Kendi evinde oynadığı ilk maçı da 4-1'lik skorla kazanan Atalanta, deplasmanda da Valencia’yı Ilicic’in 4 golüyle 4-3 mağlup ederek tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısını gösterdi.

Valencia ağlarına 4 gol bırakan 32 yaşındaki (32 yıl 41 gün) Sloven futbolcu Ilicic, Zlatan Ibrahimovic'e (32 yıl 20 gün) ait olan Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan en yaşlı oyuncu rekorunu kırdı. Ibrahimovic ise bu rekoru Ekim 2013'te Paris Saint-Germain formasıyla Anderlecht'e karşı elde etmişti. Ayrıca Ilicic, Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan ilk Sloven futbolcu olarak da tarihe geçti. Tecrübeli futbolcu, 2020 yılında tüm kulvarlarda attığı 14 golle Avrupa'nın beş büyük liginde en fazla gol atan isim oldu. Ilicic bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı toplam 29 maçta 21 gole ulaştı.

LEİPZİG ACIMADI

İngiltere deplasmanında rakibini 1-0 mağlup ederek evine avantajlı bir skorla gelen RB Leipzig, geçen yılın finalisti Tottenham'ı ağırladı. Rövanş maçını da 3-0 kazanan Nagelsmann’ın öğrencileri çeyrek finale yükseldi. Leipzig, kaptanı Marcel Sabitzer'in 10. ve 21. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. 87. dakikada Emil Forsberg'in attığı gol ise skoru belirledi.

Alman ekibinin 32 yaşındaki teknik direktörü Julian Nagelsmann UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselme başarısına ulaşan en genç çalıştırıcı oldu.