Aziz Yıldırım tutuklanacak mı?

Aziz Yıldırım tutuklanacak mı?

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı futbolda şike davasında 36 kişi için verilen beraat kararı Yargıtay 5. dairesince usul eksikliği nedeniyle bozuldu.

Futbolda şike davasında, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama sonucu, Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında verdiği beraat kararının temyiz incelemesi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce tamamlandı. Daire, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararını usul eksikliği (Şekli bir hata. Dosyada gereken bazı noktaların olmaması) nedeniyle bozdu. Dosya yeniden 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek ve eksiklikler tamamlandıktan sonra yeniden Yargıtay önüne gidecek. Bu sonuç, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını etkilemeyecek.

Konuyla ilgili konuşan Aziz Yıldırım, "Yargıtay usulden bozmuş. Burada dikkat çeken kısım esas değil usul. Usulde 2 hata bulmuşlar. Biri Ahmet Çelebi hakkında bir eksiklik olması. Bir diğeri de yeniden yargılama ile ilgili bir usul eksikliği. Esasta bir sorun yok ama süreç bu şekilde biraz daha uzar" dedi.

FETÖ kumpas davası devam ediyor

Beraat eden Yıldırım'ın şikayetiyle FETÖ adına hareket ettikleri ve yargılanan kişilere kumpas kurdukları iddiasıyla dönemin sorumluluları hakkında yeni bir soruşturma başlatılmıştı. Nisan 2016'da 12 kişi tutuklandı. FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.