Balotelli kimdir? Balotelli'nin ağlatan geçmişi

Balotelli kimdir? Balotelli'nin ağlatan geçmişi

Beşiktaş ile Adana Demirspor arasındaki müsabakada performansı ve yaptığı hareketler ile gündeme gelen Mario Balotelli'nin geçmişi ve çocukluğu herkesi duygulandırdı.

Beşiktaş ile Adana Demirspor arasındaki müsabakada performansı ve yaptığı hareketler ile gündeme gelen Mario Balotelli'nin geçmişi ve çocukluğu herkesi duygulandırdı.

12 Ağustos 1990 tarihinde İtalya'da dünyaya gelen Balotelli, Ganalı göçmen bir çift olan Gül ve Thomas Barwuah çiftinin ikinci çocuğuydu. Tam adı Mario Barwuah Balotelli olan Mario'nun aile ise o dönemde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyordu. Toplamda 4 çocuk sahibi olan Barwuah ailesi, henüz Mario iki yaşındayken İtalya'nın Lombardiya bölgesine taşınma kararı aldı. 

Devam eden maddi zorluklar nedeniyle ailesi tarafından Lombardiya'da koruyucu bakım hizmetlerine teslim edilen Mario, Brescia’da yaşayan Silvia ve Francesco Balotelli çifti tarafından evlatlık olarak alındı. 

b1.jpg

ÇOCUKKEN CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI YAŞADI
Henüz çok küçük yaşlarda iken ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bağırsakları nedeniyle birçok kez ameliyat masasına yatan Mario, bu dönemde hayati tehlike yaşadığı bir dizi operasyon geçirdi. Yaşadığı sağlık sorunları ve tedavi süreci göçmen ailesini oldukça zorladı ve ailesinin kendisini bu süreç sonucunda evlatlık verdiğini öğrendi.

Kendisini evlat edinen ailenin maddi durumu daha elverişli olan Mario, gerekli ameliyatları olarak, ilerleyen yıllarda sağlığına kavuştu. 

YENİ AİLESİNE ADAPTE OLDU
Yeni ailesi ile birlikte yaşamaya başlayan Mario, ilk birkaç sene sık sık biyolojik ailesi ile bir araya gelse dahi ilerleyen zamanlarda bu bağı daha fazla devam ettirmek istemedi. İlerleyen yıllarda biyolojik ailesi ile yaşama şansı bulunsa da bunu tercih etmeyen Mario, bu kararında ailesinin onun geçirdiği hastalık nedeniyle bırakmasının etkili olduğunu söyledi. 

b2.jpg

FUTBOLA İLK ADIMI LUMMEZZANE'DE ATTI
Küçükken geçirdiği sağlık sorunlarına rağmen azmini yitirmeyerek henüz 11 yaşında iken yeşil sahalara adımını attı. Mario’nun tüm zamanını futbol oynayarak değerlendirdiğini farkeden anne Francesco, oğlunu bir futbol okuluna yazdırmaya karar verdi. AC Lummezzane kulübünde 4 sene forma giyen genç Mario, daha sonra Barcelona seçmelerine katılsa da başarılı olamadı. İtalya'ya döndükten sonra Inter'in kendisini keşfetmesi ile profesyonel kariyeri başlayan Mario, 2007/2008 sezonunda A takımına kadar yükselme başarısı gösterdi. Burada önemli başarılara imza eden genç yıldız, Inter'in Seria A şampiyonluğunda da önemli pay sahibi olmuştu. 

b3.jpg

IRKÇI SALDIRILAR YAKASINI BIRAKMADI
Henüz küçük yaşlardan itibaren ırkçı saldırılara maruz kalan Mario, USO Mompiano alt yapısındaki tek siyasi olması nedeniyle zor dönemler geçirdi. Hatta Mario’nun takımdan atılması için kulüp yönetimine baskı bile yapıldı. Inter forması giyerken de benzer saldırılara maruz kaldı. EURO 2012'de İtalya Milli Takımı forması ile çıktığı maçlarda da çirkin saldırılara maruz kalan oyunucunun kaderi, gittiği İngliz kulübü Manchester City'de de değişmedi. 

PEK ÇOK SKANDALA İMZA ATTI
Ancak Mario Balotelli yalnızca geçmişi ile değil, saha içerisinde ve dışarısında yaptığı sansasyonel hareketler ile de çokça gündem oldu. Bunların bazıları ise Inter'de top oynarken ezeli rakip olan AC Milan forması ile görüntü vermesi, İtalya'da adının bazı seks skandallarına karışması, Napoli'deki bar sahibi ile girdiği iddia ve İngiltere'de evinin banyosunda havai fişek patlatması gibi olaylar.