Başakşehir tarih yazdı

Başakşehir tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Sporting Lizbon’u 4-1 mağlup eden Başakşehir, son 16’ya kalmayı başardı.

Portekiz’in köklü kulüplerinden Sporting Lizbon karşısında şans verilmeyen ancak 3-1’lik dezavantajlı skora rağmen rakibini eleyen Başakşehir, kulüp tarihinde ilk kez son 16’ya kalmayı başardı. Büyük bir heyecana sahne olan maçın son dakikalarında Visca’nın attığı golle skoru 3-1’e getiren ve tur şansını uzatmalara taşıyan Başakşehir, 119. dakikada bulduğu penaltıyı gole çevirerek turu geçti.

HAK ETTİK’

Maçın ardından konuşan genç teknik adam Okan Buruk, ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını dile getirerek oyuncularını tebrik etti. Takımının turu hak ettiğini vurgulayan Buruk; "Gol attık ve özellikle uzatmalarda bile taraftarımız ile kenetlenen, maça inanan, turu geçeceğine inanan bir takım vardı sahada. 4-1'lik galibiyet bizim için bir tarih. Başakşehir ve Türk futbolu adına önemli günlerden biri olduğunu düşünüyorum. Ülke puanını yukarıya çekmemiz adına bu galibiyet Türk futbolu için çok önemliydi. Bunu yaşattığımız için çok mutluyuz. Gelen şehit haberleriyle sevincimiz yarım kaldı. Türkiye'nin başı sağolsun. İnşallah şehit sayısı artmaz. Maçtan sonra üzüntü yaşıyoruz. Galibiyeti de Mehmetçiğimize armağan ediyoruz. Belki son 10 dakika hariç oyunun tamamında üstündük. Topla oynama, şut, her şeyde üstündük ve hak ettiğimiz bir sonuç aldık." dedi.

Avrupa Ligi'nde ve Süper Lig’de yollarına devam etme iddialarının süreceğini vurgulayan Okan Buruk, "Bir sonraki turda hangi rakiple eşleşeceğimizi bilemiyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çeyrek finale kalmak için uğraşacağız. Hangi rakibin geleceğini bilmiyoruz ama hedefimiz, isteğimiz, kendimiz, Başakşehir ve Türkiye için daha yukarılara gidebilmek. Psikolojik anlamda da bu galibiyet bizi güçlendiriyor. Aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Bu yolda, belki yarı finale, finale çıkan takım da olabiliyorsunuz. Hangi takımla eşleşeceğiniz ve neler yapacağınız da çok önemli. Ama hedefimiz tur tur gidip elimizden geleni yapabilmek. İnşallah yine iyi bir kura çekeriz." açıklamasında bulundu.

TARİH YAZMAK İSTİYORUZ’

Son dakikalarda attığı gol ve maç boyunca sergilediği performansla Başakşehir’in turu geçmesinde büyük pay sahibi olan takım kaptanı Edin Visca, takımın başarısının önemli olduğuna değinirken; "Önemli bir takıma karşı oynadık ve önemli bir galibiyet aldık. Başakşehir ve Türkiye için büyük bir sonuç aldık. 9 senedir buradayım ve burada tarih yazmak istediğimi hep söylüyorum. Hem ligde hem de Avrupa'da tarih yazmak istiyoruz. Bu galibiyet herkese armağan olsun. Galibiyeti getiren her gol önemli. Ama uzatmalara götüren golü atmak önemliydi. Turu getiren golde de penaltıyı gole çevireceğimi hissediyordum. Biz burada durmayacağız, devam edeceğiz. Çok istiyorum. Şimdi dinleneceğiz ve Pazartesi günkü maçımıza hazırlanacağız." şeklinde konuştu.