Basketbolun yıldızı söndü

Basketbolun yıldızı söndü

Basketbolun efsane isimlerinden Kobe Bryant helikopter kazası sonucunda hayata gözlerini yumdu.

Dünya, basketbolun yıldızı Kobe Bryant'ın ölüm haberiyle derinden acı duydu.

Los Angeles County itfaiye departmanından yapılan açıklamaya göre, California'daki Calabasas'ta gerçekleşen bir helikopter kazası sonucunda pilotla birlikte toplam 9 kişi yaşamını yitirdi. Kaza yapan helikopterde yer alanlardan biri de Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant'dı. Bryant hayata veda ederken 41 yaşındaydı.

Federal Havacılık Birimi Sözcüsü Allen Kenitzer de yaptığı açıklamada, "Sikorsky S-76" tipi helikopterin düşüş nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi.

KIZLARINDAN BİRİ DE YANINDAYDI

ESPN'in haberine göre kaza yapan helikopterde bulunanlar arasında Kobe Bryant'ın dört kızından biri olan Gianna Maria-Onore Bryant da yer alıyordu. Ölen kişiler arasında Gianna'nın bir takım arkadaşı ile onun ebeveyninin olduğu bilgisi de geçiliyor.

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER

Lakers'la beş NBA şampiyonluğu (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) kazanan yıldız oyuncu Kobe, 2016 yılında emekli olduğunda lig tarihinin en skorer üçüncü oyuncusuydu. Lakers forması giyen bir diğer efsane Lebron James, cumartesiyi pazara bağlayan gece, Kobe'yi geride bırakarak üçüncülüğü almış ve Kobe bunun üzerine attığı tweet ile James'i "Bu oyunu ileri taşımaya devam ediyorsun. Saygılar, kardeşim." diyerek tebrik etmişti.