Beşiktaş 117 yaşında

Beşiktaş 117 yaşında

Türkiye sporunun lokomotiflerinden olan Beşiktaş JK 117. yaşını kutluyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 117 yaşına giriyor. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, boks, briç, güreş, kürek, jimnastik, masa tenisi, satranç gibi birçok branşta başarılara imza atmış olan köklü kulüp, Medine Muhafızı Şhaplı Osman Ferit Paşa'nın konağında 22 gencin düzenli olarak toplanıp jimnastik hareketleri yapmasıyla başlayan serüven, 1903'ün Mart ayında Bereket Jimnastik Kulübü'nün açılmasıyla devam etti. İlk başkanının Osman Paşa olduğu kulübün ismi, daha sonra Fuat Balkan'ın, Ihlamur'daki evinin altını kulüp merkezi yapmasıyla, Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değişti. 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Zaman geçtikçe kulübün üye sayısı arttı ve daha fazla genç spor yapmaya başladı.

Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi, resmi sitede bir kutlama mesajı yayınladı. Çebi’nin mesajında,

‘‘Dünyadaki tüm Beşiktaşlılar için en gururlu, en onurlu gündür 3 Mart'lar… Bugün, Kulübümüzün 117. kuruluş yılını kutluyoruz. Beşiktaş’ı 117 yıldır tertemiz duygular, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik ve beraberlik ayakta tutmuştur. 117 yıldır yaşattığı gelenekleriyle Türkiye’nin saygısını kazanmış bir çınar olan Beşiktaşımız, gücünü taraftarlarımızdan almaktadır. Taraftarımızın takdiri hak eden desteğiyle ne kadar övünsek az kalır...
Beşiktaşımızı bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine; yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak, global bir marka haline getirmek için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı olarak Kulübümüzün 117. yılında dünyadaki tüm Beşiktaşlılar’ı en içten dileklerimle kutluyor, Beşiktaşımızın bugünlere gelmesinde emek vermiş tüm değerli Beşiktaşlıları minnetle, şükranla anıyorum’’ ifadelerine yer verildi.