Beşiktaş'ta bir devir kapanıyor mu?

Beşiktaş'ta bir devir kapanıyor mu?

Siyah Beyazlı kulüpte kaptanlık yapan ve şampiyonluklar yaşayan Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın takımdan ayrılmaları ihtimali konuşuluyor.

Beşiktaş'a 2012-2013 sezonunda katılan ve Şenol Güneş dönemindeki şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan Oğuzhan Özyakup'a Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Konyaspor ve Kayserispor'un talip olduğu iddia edildi. Siyah beyazlı ekibe Arsenal'den transfer olan ve özellikle 2016 yılındaki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Oğuzhan'ın adı, o dönemde Avrupa'nın dev kulüpleriyle de anılmıştı.

Son iki sezondur büyük düşüş yaşayan Milli futbolcu, ilk 11'deki yerini kaybetmiş durumda. 27 yaşındaki futbolcunun, bu yaz gerçekleşecek Euro 2020'de Milli formayı giymek için daha fazla şans bulmak istediği ve bu yüzden de transfere sıcak baktığı belirtiliyor.

Necip'e de talip var

Beşiktaş'tan ayrılması muhtemel bir diğer isim ise Necip Uysal. Kara Kartalların alt yapısından yetişen ve kaptanlığa kadar yükselen 28 yaşındaki futbolcu, bir türlü bekleneni verememiş ve taraftarın tepkisini çekmişti. Asıl mevkisi merkez orta saha olmasına rağmen, sağ bek ve stoper mevkilerinde de görev verilen Necip, takım kaptanlığından da alınmıştı.

Tecrübeli futbolcuya Ankaragücü'nün talip olduğu ancak Beşiktaş'ın başka seçenekleri de değerlendirmek adına bu transferi askıya aldığı belirtildi. Düşme hattından kurtulmak isteyen başkent ekibi ise Necip Uysal transferi konusunda hayli istekli.