Beşiktaş yeniden başlıyor

Beşiktaş yeniden başlıyor

Süper Lig'in 19. haftasında yarın Göztepe ile dış sahada karşılaşacak Beşiktaş, yeni bir başlangıç için rakibi karşısında galibiyet arayacak.

Siyah-beyazlı takım, Beşiktaş Kulübü İdare Heyeti'nun teknik patron Abdullah Avcı ile yolları ayırmasının hemen peşinden ilk mücadelesini Göztepe karşısında verecek.

Avcı idaresinde istikrarsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkamazken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise son 16 turunda elenmekten kurtulamadı.

İki kulvardan erken ayrılmak zorunda kalan Beşiktaş, doruk mücadelesinin gerisinde kaldığı Süper Lig'de ehemmiyetli farklılıkların hemen peşinden muvaffakiyet kovalayacak.

PEŞ PEŞE İKİ DIŞ SAHA

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon devam ettiği tek kulvar Süper Lig'de zorlu bir mücadele verecek.

Ligde 40 puanlı öncü Demir Grup Sivasspor'un 10 puan gerisinde bulunan Beşiktaş, peş peşe iki dış saha mücadelesine çıkacak.

Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe ile dış sahada karşılaşacak siyah-beyazlı ekip, bir sonraki hafta ise Çaykur Rizespor'a misafir olacak.

Beşiktaş, bu sezon ligdeki 8 dış saha mücadelesinde 3 galibiyet alabildi. Deplasmandaki bir karşılaşmayı beraberlikle bitiren siyah-beyazlılar, 4 sefer rakiplerine mağlup oldu ve 10 puan toplayabildi.

Süper Lig'deki dış saha mücadelelerinde 10 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 16 gol gördü.

BU SEZON 14 MAĞLUBİYETİ BULUNUYOR

Avcı döneminde bu sezon 28 resmi maça çıkan Beşiktaş, 14 sefer alandan mağlup ayrıldı.

Süper Lig'de 6 kez yenilen siyah-beyazlılar, Avrupa Ligi'nde 5 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 kaybetme aldı.

Ligde Avcı idaresinde 9 sefer kazanabilen Beşiktaş, Avrupa ve kupa mücadelesinde ise birer galibiyet ele geçirebildi.

Siyah-beyazlı ekip, ligdeki 3 karşılaşmayı ise beraberlikle bitirdi.

SAVUNMASI KÖTÜ VAZİYETTE

Avcı'nın teknik direktörlüğünde kötü savunmasıyla dikkati çeken Beşiktaş, yeni dönemde bunu toparlamaya çalışacak.

Siyah-beyazlı takım, kötü sonuçlar aldığı 28 mücadelede 47 gol yerken 41 gol attı.

SON 9 RESMİ MÜCADELEDE 6 MAĞLUBİYET

Siyah-beyazlı ekip, son 9 resmi karşılaşmada 6 kez mağlup oldu.

Bu periyotta ligde Kasımpaşa'yı 3-2 ve Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Beşiktaş, kupada ise Anagold 24Erzincanspor'a 3-0 üstünlük sağladı.

Siyah-beyazlı takım, mevzubahis dönemdeki Süper Lig mücadelelerinde BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-0, Fenerbahçe'ye 3-1, Sivasspor'a 2-1 mağlup olurken, kupada ise Anagold 24Erzincanspor'a 2-0, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a ise 2 karşılaşmada da 3-2 yenildi.

Son 9 resmi karşılaşmada 16 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 18 gol gördü.

2020'DE DAHA GALİBİYETİ YOK

Beşiktaş, 2020 senesinde çıktığı 3 mücadelede daha galibiyet alamadı.

Sene ilk mücadelesini Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile yapan siyah-beyazlı ekip, rakibine deplasmanda 3-2 yenildi.

Ligde Sivasspor'a evinde 2-1 yenilen Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı rövanş mücadelesini de 3-2 yitirdi.

LİGDE 6 MÜCADELEDİR GOL YİYOR

Beşiktaş, ligde oynadığı son 6 mücadelede kalesini gole kapatamadı.

Siyah-beyazlı ekip söz konusu 5 karşılaşmada Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Sivasspor karşısında kalesinde toplam 11 gol gördü.

İDARE YENİ TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARINA BAŞLADI

Beşiktaş Kulübü İdare Heyeti, Avcı ile yolları ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarına da başladı.

Siyah-beyazlı ekipte, bilhassa taraftarların istediği Beşiktaş'ın daha önceki futbolcusu Sergen Yalçın da gündemde bulunuyor.

ABDULLAH AVCI FUTBOLCULARLA VEDALAŞTI

Beşiktaş Kulübünden yapılan izahta, bu sezon başında takımda göreve kazançlan, ligde 19. hafta mücadeleleri öncesi idare heyetinin aldığı kararla görevi sona eren Abdullah Avcı'nın, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya geldiği futbolcularla vedalaştığı bildirildi. Abdullah Avcı, Beşiktaşlı futbolcularla vedalaştı