Bursaspor Türkiye Kupası'nı bu sezon kazanmak istiyor!

Bursaspor Türkiye Kupası'nı bu sezon kazanmak istiyor!

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2017-18 sezonu serüvenine yarın başlayacak olan Bursaspor, 31 yıllık kupa özlemini dindirmek istiyor.

Ziraat  Türkiye Kupası 3'üncü turunda  Bursaspor, bugün 3'üncü Lig ekiplerinden  Tarsus İdman Yurdu'nu ağırlayacak.  Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmada  İstanbul Bölgesi A Klasman Hakemi  Onur Karabaş düdük çalacak. Karabaş'ın yardımcılıklarını  Serkan Gençerler ve Mehmet Yılmaz yapacak. Müsabakanın 4.hakemi ise  Yavuz Çetin olacak.

LE GUEN ROTASYONA GİDİYOR

Teknik Direktör  Paul Le Guen, yarın ilk 11'de fazla forma şansı vermediği oyuncuları kullanacak. Rotasyon ağırlıklı bir kadro ile  Tarsus İdman Yurdu karşısına çıkacak olan yeşil beyazlı ekipte Jires Kembo Ekoko, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Sakatlığı devam eden  Pablo Martin Batalla'nın da forma giymesi beklenmiyor.  Bursaspor'un muhtemel 11'i ise şu şekilde; Muhammet, Ertuğrul,  İsmail Konuk, Ekong, Onur, Bilal, Merter, Furkan, Paschal, Joshua John, Deniz.

Sabah saatlerinde yaptığı idmanla  Tarsus İdman Yurdu maçını hazırlıklarını tamamlayan yeşil beyazlı ekip, maç saatini beklemeye başladı. Koordinasyon ve çabukluk çalışması yapan Bursasporlu oyuncular, son bölümde taktik çalıştı. Yarın sabah saatlerinde  Tarsus İdman Yurdu'na karşı forma giyemeyecek oyuncular bir çalışma gerçekleştirecek.

31 YILDIR KUPA YOK

Ziraat  Türkiye Kupası'nda 2017-18 sezonunun serüvenine bugün başlayacak olan  Bursaspor, kupayı uzun yıllardır kazanamıyor. Son olarak 1985-86 sezonunda kupayı müzesine götüren Yeşil Beyazlılar, 31 yıldır bu başarıyı elde edemiyor. Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde gruptan çıkamayan  Bursaspor, 2014-15 sezonunda finalde  Galatasaray'a 3-2 ve 2011-12 sezonunda ise  Fenerbahçe finalde 1-0 kaybetmişti.