çArşı'dan 'şortlu' eylem

çArşı'dan 'şortlu' eylem

Taraftar grubu Çarşı İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Köyiçi Meydanı'nda bir araya gelerek şort giydiği için şiddete uğrayan Ayşegül Terzi'ye destek vermek ve yaşananları protesto etmek amacıyla "şortlu eylem" yaptı.

Kadınların ve erkeklerin şort giyerek katıldığı eyleme, Kabataşlılar Derneği Temsilcisi Hasan Anıl Cansızoğlu da katıldı. DİHA'da yer alan habere göre, Cansızoğlu hazırladığı basın metnini basın mensuplarına dağıttı.

"Hayat siyasetten büyüktür" başlıklı metinde şu ifadelere yer verildi:

"Bu eylem bireysel bir çağrı ve bir kız çocuğu babasının insani bir eylemidir. Eylem toplumu ayrıştırmak yerine bütünleştirme gayreti içindir. Eylem her ne sebeple olursa olsun bir kadına yönelik şiddet eylemi vuku bulduğunda ister şortlu olsun ister inancı veya kişisel tercihi gereği ne şekilde giyinmeyi tercih ederse etsin kadına şiddeti izlemeyin, seyirci olmayın, kabullenmeyin demek içindir."


'ŞORT GİYEN KADININ TEKMELENMESİ POLİTİKTİR'

 

Kimi yurttaşların ailece katıldığı eylemcilerden Saadet Yeşil de (44),taşıdığı "Şortumu giyerim karışamazsın mırıldanamazsın" dövizi ile olayın politik olduğuna dikkat çekti. Yeşil, "Nasıl ki ben çarşaflı bir kadına karışamazsam kimse de benim şortuma karışamaz. Yaşanan şiddete rağmen ülkenin Başbakanı olayın mırıldanarak geçiştirilmesini istemiş. Bunu doğru bulmuyorum. Özgürlüğümüzü savunacağız. Şort giyen kadının tekmelenmesi politiktir öyle olmasa Başbakan 'mırıldanırsın' demezdi" diye belirtti.

Eylemciler, bir süre daha bekledikten sonra eyleme son verdi