Çaykur Rize deplasmanda kazandı

Çaykur Rize deplasmanda kazandı

Süper Lig’in 16. haftasında oynanan karşılaşmada, Çaykur Rizespor, BTC Türk Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Hafta sonu mesaisinin ilk maçına her iki takım da orta sahaları kalabalık tutma stratejisiyle çıktı. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş deplasmanından galip dönen ve maça favori olarak çıkan Yeni Malatyaspor, 6. dakikada yediği şok bir golle 1-0 geriye düştü. Oğulcan Çağlayan’ın golünün ardından rakibine boş alan bırakmamaya çalışan Çaykur Rizespor, ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardı.

İkinci yarının başından itibaren maçı kontrol altında tutan ve rakip kalye yüklenmeye çalışan Yeni Malatyaspor, aradığı golü bulamadı. Ligin en çok gol atan takımlarından ve girdiği pozisyonları gole çevirme oranı en yüksek takımı olan Yeni Malatyaspor karşısında, takım savunmasını çok iyi yapan İsmail Kartal’ın ekibi, maçı gol yemeden tamamlamayı başardı.

72. dakikada kontra atağa çıkan Çaykur Rizespor, Oğulcan’ın güzel asistinde Aminu’nun attığı golle skoru 2-0’a getirerek 3 puanı hanesinde yazdırdı. Oğulcan Çağlayan’ın yıldızlaştığı maçın ardından, puanını 20’ye yükselten Rize, 12. sırada yer alırken, 23 puanda kalan BTC Türk Yeni Malatyaspor, 7. sırada kaldı.