Cim-Bom Kartal'ı 3 sette uçurdu!

Cim-Bom Kartal'ı 3 sette uçurdu!

Vestel Venus Sultanlar Ligi 14. Hafta derbi karşılaşmasında Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş’ı çıkarttığı başarılı oyunuyla 3-0 (25- 9, 25-12, 25-14) mağlup etti.

Maç öncesi ve sonrası iki takımın bir araya gelip taraftarları selamlamaları büyük alkış aldı.

Maaşlarını alamayan bazı sporcuların kulüpten ayrılmalarıyla genç sporcularla sahaya çıkan Beşiktaş karşısında takım halinde harika bir oyun çıkartan Sarı-Kırmızılılar zorlanmadan maçı kazandılar.

Galatasaray yaptığı 14 karşılaşmada sadece Vakıfbank ve Eczacıbaşı Vitra maçları dışında 12 maçını kazandı. Fenerbahçe ile 35 puana sahip olan Galatasaray averajla Fenerbahçe Opet’in ardından 4. Sırada yerini korudu. Beşiktaş ise yaptığı 14 maçta sadece 3 maçını kazanırken, 11. Kez mağlubiyetle tanıştı. 8 puanla 11. Sırada yerinde kaldı.

Galatasaray maçı ataktan 41, bloktan 7, servisten 9 ve rakip takım hatasından da aldığı 18 sayıyla kazandı. Karşılaşmanın en skorer sporcusu da 16 sayıyla Galatasaray’dan smaçör sporcusu Beren oldu.

GALATASARAY İLK SETİ FARKLI ALDI!

Genç sporcularla sahaya çıkan Beşiktaş karşısına yabancı sporcusuz yerli sporcularla çıkan Galatasaray maça iyi başladı. Üst, üste aldığı sayılarla skoru 10-2 lehine çeviren Cim-Bom teknik molayı da 12-2 önde geçti. Teknik mola sonrası tek yabancı sporcusu Anthı’nın da yerine Cansu’yu alan Galatasaray başarılı bir oyun ortaya koyarak ilk seti 25-9 farklı aldı.

İKİNCİ SETİ DE CİM-BOM RAHAT KAZANDI!

Maçın ikinci seti karşılıklı alınan sayı ve beraberliklerle başladı. Beşiktaş 7-5 öne geçti. Cim-Bom 7-7’de beraberliği sağladı. Teknik molayı da 5 sayı farkla 12-7 önde tamamladı. Teknik mola sonrası da Beren, Çağla ve Seren’in takımlarına kazandırdığı sayılarla bu seti de 25-12 rahat kazandı.

ÜÇÜNCÜ SETİ DE KAZANAN CİM-BOM MAÇI DA KAZANDI!

İlk iki seti rahat kazanan Galatasaray üçüncü sete de iyi başlayan taraf oldu. Bu setin de teknik molasını 5 sayı farkla 12-7 önde bitirdi. Sonraki sürelerde de Beşiktaş seti almak için büyük gayret gösterdiyse de Cim-Bom buna izin vermedi. Bu seti de 25-14 maçı da 3-0 kazanmasını bildi.

Tayyar SÜMEN - YURT HABER