Comolli konuştu

Comolli konuştu

Fenerbahçe’de başarısız geçen Ali Koç döneminin aktörlerinden olan Damien Comolli, istifasının ardından ilk kez konuştu.

Sarı lacivertli kulüpte 1.5 yıl boyunca sportif direktörlük görevini yürüttüğü dönem boyunca eleştirilerin odağında olan ve istifasının ardından da eleştirilmeye devam eden Comolli, The Athletic'in podcast programına katılan Comolli, David Ornstein’in sorularını yanıtladı. Fenerbahçe günlerine dair konuşan Comolli, istifa sürecine dair de bilgi verdi.

TÜNELİN SONUNDA IŞIK YOKTU’

İstifa sürecine ilişkin bilgiler veren Comolli; "Açıklaması çok zor ama özetleyecek olursam ilk olarak bir yıl önce istifamı vermiştim. 25 Şubat 2019'da istifa ettim. Çünkü o ortamda rahat edemedim. Ya bekleyip kulübün beni göndermesini umacaktım. Ya da istifa edip tazminat olarak bir yıllık maaş ödeyecektim. Bunu yapamazdım. Yönetime defalarca gitmek istediğimi söyledim ama hep reddettiler. Sonunda dayamayacak duruma geldim. Tünelin sonunda ışık yoktu. Bunu kamuoyuna da açıklamak zorundaydım. Hayatımda ilk defa tweet attım. O güne kadar bir tane bile sosyal medya hesabım olmamıştı. Doğru olmayan bazı şeyler vardı ve bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu olaydan sonra kulüp ayrılmama izin verdi." dedi.

ALİ KOÇ HABERSİZ TRANSFER YAPTI’

Başkan Ali Koç ve yapılan transferler hakkında da konuşan Fransız futbol adamı; "Başkan Ali Koç, benim ve teknik direktörün bilgisi dahilinde olmayan bir transfer yaptı. Onun bu kararına saygı duydum. Çünkü vaktini ve parasını bu kulübe yatıran bir insan. Sonuçta kendisi başkan. İstediğini yapabilecek özgürlüğe sahip. Ama elbette bu durum beni rahatsız etti." şeklinde konuştu. Ayew ve Slimani transferlerini de değerlendiren Damien Comolli; Fenerbahçe'nin içinde ve çevresinde çok fazla negatiflik olduğunu vurgularken "Kariyerimde ilk kez böyle bir şey görüyorum. Ayew ve Slimani’yi getirdik. En büyük iki transferimiz onlardı. Çok büyük başarısızlık, felaket olarak nitelendirildiler. Ben ise 'Bunlar iyi oyuncular. Eğer başarılı olamıyorlarsa takım içinde sorun var' dedim. Ayew kanat oyuncusu olmasına rağmen bu sezon Swansea City’de 13 gol atıp 5 asist yapmış. Fenerbahçe’de 5 asisti bile yoktu. Slimani ise Fransa’da fırtına gibi esti. Sorun bu futbolcularda değildi.’’ açıklamalarını yaptı.

ADA KULÜPLERİNİN GÖZÜ MURİQİ’DE

Fenerbahçe'nin sezon başında Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği golcü Vedat Muriqi'nin Premier Lig'de oynayabileceğini belirten Comolli, "Muriqi, Premier Lig futbolcusu olabilmek için bütün özelliklere sahip. Siz genç bulmuyorsunuz ama bana göre 25 genç bir yaş. 18-19 ay önce ikinci lig takımında oynuyordu ve inanın bana orası çok iyi bir lig değil. Kendini çok iyi şekilde geliştirdi. Hala öğrenecek çok şeyi var. Muriqi, Manchester City ve Liverpool gibi takımlar için hazır olmayabilir ama Premier Lig'deki diğer kulüplerde oynayabilir. Kosova - İngiltere maçındaki performansına bakarsanız Muriqi, Michael Keane ve Harry Maguire'ı parçalarına ayırdı. Keane ve Maguire'ın transfer bedellerini hesaplıyordum. 130 milyon sterlin ediyorlar. Bizse Muriqi'yi 3.5 milyon euro'ya aldık! Sürekli Muriqi'yi soruyorlardı, izlemeye gelmek için bilet istiyorlardı. Bazı Premier Lig kulüpleri Maçta bizi görüp 'Oyuncunuzu izledik, gerçekten harika. Southamtpon ve İngiltere maçlarında gördük, muhteşem bir performans sergilemişti' diyorlardı. Kosova'nın 26 Mart'ta Kuzey Makedonya ile oynayacağı play-off maçına gitmeyi planlıyorum. Makedonya'da eski Fenerbahçeli, Kosova'da şimdiki Fenerbahçeli futbolcu var. Kosova EURO 2020'de yoluna devam ederse ve Muriqi de iyi oynarsa fiyatı yükselecektir " ifadelerini kullandı.