Derbide ilk 11'ler belli oldu

Derbide ilk 11'ler belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaşacak. İlk maçtaki 2-2'lik skorun ardından avantajı elde eden 'Sarı Kanarya', taraftarıyla final bileti almak isterken, 'Kara Kartallar' ise 13 yıldır süren Kadıköy'deki galibiyet hasretine son verip finale yükselmek istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş mücadelesinde Fenerbahçe ile Beşiktaş Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geliyor. Vodafone Park’taki 2-2’lik beraberliğin ardından avantajı elinde bulunduran ‘Sarı Kanarya’, saat 20:30’da başlayacak olan mücadelede ezeli rakibini konuk edecek.

13 yıldır Kadıköy’de galibiyet alamayan Beşiktaş ise Fenerbahçe’yi yenerek finale yükselmenin peşinde. İki ekipten biri Galatasaray’ı eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor ile Diyarbakır’da oynanacak finalde karşı karşıya gelecek.

ATV ekranlarından naklen yayınlanacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Nefes kesecek olan derbiyi ‘Skor’ sayfalarından anbean takip edebileceksiniz.

İŞTE İLK 11’LER:

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Dirar, Mehmet Topal, Josef de Souza, Aatif, Giuliano, Soldado

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Tosic, Pepe, Caner, Medel, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Öte yandan Fenerbahçe kafilesi, Ülker Stadyumu’na giriş yaptı.

Yaklaşık 2 bin 160 Beşiktaş taraftarı da takımlarını desteklemek için Ülker Stadyumu’na geldi..

OLAYLI İLK MAÇ BERABERE BİTTİ

Oynanan ilk maç oldukça çekişmeli geçmiş ve zaman zaman gerginlik çıkan mücadelede 3 kırmızı kart çıkmıştı. Maçın 44. dakikasında Alper Potuk, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan çıkmış, Quaresma 52. dakikada direkt kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı.

Son olarak 76. dakikada Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilmişti. Mücadelenin ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile tamamlanırken, 82. dakikada Talisca’nın attığı golle skora eşitlik gelmiş ve mücadele 2-2 sonuçlanmıştı.

BEŞİKTAŞ’A GALİBİYET YA DA EN AZ 3-3 VE DAHA GOLLÜ BERABERLİKLER GEREKLİ

Fenerbahçe dış sahada aldığı 2-2 beraberlikle avantajlı olan taraf durumunda. Beşiktaş ise 2-2’lik dezavantaja rağmen Kadıköy’den finale kalacak bir skorla dönmek istiyor.

Siyah Beyazlıların finale çıkabilmesi için Fenerbahçe karşısında galip gelmesi veya en az 3-3 olmak üzere gollü beraberlikler alması gerekiyor. Karşılaşmanın ilk maçtaki gibi 2-2’li skorla bitmesi halinde 15’er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak ve eşitlik bozulmaz ise finale çıkan takımı penaltılar belirleyecek. Beşiktaş’ın mağlubiyeti, 0-0 ve 1-1’lik skorların oluşması durumunda ise finale çıkan taraf Fenerbahçe olacak.

CEZALI FUTBOLCU BULUNMUYOR

Her iki takımda da derbi öncesinde herhangi bir cezalı oyuncu bulunmuyor.

Beşiktaş'ta sakatlığı söz konusu olan Vagner Love ve Gökhan Gönül'ün derbide oynamasına şüpheli gözle bakılırken Fenerbahçe'den hafif sakatlığı bulunan Alper Potuk'un da oynayıp oynamayacağı bilinmiyor.