Dersimspor Başkanı: Dostluk ve barış kazansın

Dersimspor Başkanı: Dostluk ve barış kazansın

Kura çekiminin ardından YURT’a konuşan Dersimspor Başkanı Aran, Galatasaray eşleşmesinden memnun olduğunu ifade ederek, “En anlamlı kura oldu” dedi

YURT Gazetesi-Burak TUNÇ/ Dersimspor'da Başkanı Murat Aran, eşleşmenin iki takım için de hayırlı olmasını temenni ederek, “Maçın iki takım için de dostluk, barış ve kardeşlik duyguları içinde geçmesi dileklerimi belirtmek isterim. İnanıyorum ki Dersimspor için en anlamlı kura olmuştur” ifadelerini kullandı. Tunceli Belediyesi’nden destek gördüklerini belirten Aran,  Dersimspor’u zor şartlarda alıp 3. Lig’e taşıyan Erdal Güntaş ve Vali Osman Kaymak’a teşekkür ederken, “2015/2016 sezonunuzda bize her türlü desteği veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkür ederim. İki taraf için hayırlı olsun, dostluk kazansın” dedi.

"Keşke maç Dersim'de olsaydı"


Maçın İstanbul’da değil de Dersim’de olmasının kendileri açısından daha iyi olacağını belirten Başkan Aran, “Gönül isterdi ki böyle köklü bir kulübün, ülke futboluna vizyon olmuş camianın Dersim’e gelmesi bizim için ayrı bir anlamı ve gururu olurdu. Nasip, böyle de fena olmadı. Elenirsek Galatasaray gibi bir kulübe eleneceğiz. İnan futbolda olmaz diye birşey yok fakat oynadığımız rakip bellidir” diyerek sözlerini noktaladı


“Yenilmeyecek takım yoktur”

Amedspor'un Galatasaray’ı Ocak 2015’te 2-0 yendiği maçta yeşil-kırmızılı takımın formasını giyen ve sezon başında Dersimspor ile sözleşme imzalayan Caner Erdoğan, “Yenilmeyecek takım yoktur. Yenersek yıllarca bu halk bizi konuşacak. Ezilenlerin, halkın takımı olmak bunu gerektirir. Amedspor’da bunu başardik, Dersim’de de bunu başarabiliriz. Kolay olmayacak. Ameliyattan dolayı takımdaki yerimi alamayacağım, buna çok üzgünüm. Ama arkadaşlarımın büyük Dersimspor’un her daim kalben yanindayım” ifadelerini kullandı.

Aslan 4’üncü kez kupa istiyor

Türkiye Kupası’nı üç sezon müzesine götüren Galatasaray, Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımı olan Dersimspor ile eşleşti. Geçen sezonu 6. sırada tamamladığı için kupa macerasına bu yıl üçüncü eleme turundan başlayacak olan Galatasaray adına kura çekimine Futbol Direktörü Cenk Ergün katıldı. Ergün, yaptığı açıklamada Galatasaray’ın ön eleme oynaması için, “Kupa statüsünün cilvesi” dedi ve ekledi: "Kupayı kazanan takım bu turdan organizasyona katılıyor. Düşünülmesi gereken bir husus...” Galatasaray’ın son 3 sezon Türkiye Kupası'nı kaldırdığını hatırlatan Ergün, “Kupayı en çok kazanan takımız, bu sene de kazanmak isityoruz. Her rakip değerli ama biz finale kadar devam edip kupayı almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.