Devler liginde müthiş gece

Devler liginde müthiş gece

Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarının son maçları oynanmaya başlandı. Dün gece gruplarda sıralamalarda şekillenmeye başladı.

Dün gece E, F, G ve H gruplarında oynanan maçların ardından bir üst tura yükselen 8 takım kesinleşti.

E grubunda beklendiği gibi Liverpool ve Napoli üst tura yükselirken, Sicilya ekibi, Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden biri olan Carlo Ancelotti’nin görevine son verdi.

F grubunda ise gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Barcelona ilk sırayı alırken, son maçta rotasyonlu kadrosuyla Milano’da 2-1 mağlup ettiği İnter devler sahnesinin dışında kaldı. Bu sonuçla birlikte, evinde Slavia Prag’ı mağlup eden Dortmund, bir üst tura yükseldi.

Denk güçlerin eşleşmelerine sahne olan G grubunda da mücadele beklendiği gibi son haftaya kaldı. Genç yıldızlarının performansıyla ön plana çıkan Leipzig ve inişli çıkışlı performansıyla gündemde olan Lyon bir üst tura çıkarken, Benfica Avrupa ligi bileti aldı. Zenit ise bu sezon için Avrupa defterini kapatmış oldu.

Temsilcilerimiz Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in takımları Lille’nin de yer aldığı H grubunda da grup maçlarının son haftası sürprizlere sahne oldu. Lille, sadece 1 puan toplayarak Sezonu kapattı. Geçen yıl, genç kadrosunun müthiş performansıyla yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Ajax, kendi sahasında Valencia’ya 1-0 mağlup olarak Devler ligine veda etti. H grubunda Valencia ile birlikte Londra temsilcisi Chelsea üst tura yükselen takım oldu.

ÖNE ÇIKANLAR

Barcelona’nın, La Masia çıkışlı genç yeteneği Ansu Fati, 17 yaş 40 gün ile Şampiyonlar liginde gol atan en genç futbolcu olma rekorunu kırdı.

Genk formasıyla sahaya çıkan Maarten Vandevoort, şampiyonlar liginde forma giyen en genç kaleci oldu.

Chelsea’nin başında bir üst tura yükselen Frank Lampard, son 10 yılda Şampiyonlar Ligi’nde üst tura yükselme başarısı gösteren tek İngiliz menajer oldu.

Liverpool formasıyla Salzburg’a mükemmel bir gol atan Salah ve Genk karşısında Hat trick yaparak takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Milik, geceye damga vuran isimler oldu.