Efsane futbolcu servetini nereye harcadı?

Efsane futbolcu servetini nereye harcadı?

Geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın aylık harcamaları gündeme gelmişti. Lüks giderleri fazla olduğu düşünülen Maradona'nın nereye harcama yaptığı ortaya çıktı.

Efsane futbolcu Diego Armando Maradona, 25 Kasım 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası 60 yaşında hayatını kaybetti.

BÜYÜK SERVETİNE RAĞMEN FAKİR ÖLMÜŞ

Ölümünden sonra Maradona’nın aşırılık içinde bir yaşamı tercih ettiği için son dönemde maddi sıkıntılar çektiğine dair iddialar gündeme gelmişti. Maradona'ya yakınlığı ile bilinen Arjantinli gazeteci Luis Ventura efsane futbolcunun fakir öldüğünü söylemişti. Ventura, Maradona hayatını kaybettiğinde hesabında 75 bin sterlin'den (781 bin 943 lira) daha az para kaldığını açıklamıştı.

Ventura, Maradona’nın maddi sıkıntı çekmesine neden olarak ise aşırı bir yaşamı tercih etmesini göstermişti.

“AYLIK 100 BİN EURO’DAN FAZLA HARCAMASI VARDI”

Bir başka Arjantinli gazeteci Jorge Rial ise, Maradona’nın her ay 10 milyon Arjantin Pesosu yani 100 bin Euro’dan fazla harcaması olduğunu söyledi. Amerika TV’de canlı yayına katılan Rial, Maradona’nın bu kadar parayı, sanıldığı üzere aşırılık içinde yaşadığı için değil, çevresine ve fakir ailelere baktığı için harcadığını söyledi.

Rial, açıklamasında “Her ay banka hesabından 100 bin Euro’nun üzerinden bir para gidiyordu. Daha önce birçok kez 50 aileye baktığını söylemişti. Bunlar onun yakın arkadaşları, çalışanları, Arjantin ve dünyanın çeşitli yerlerindeki fakir ailelerden oluşuyordu” dedi.

Böylece Maradona’nın futbolculuğu kadar yüreğinin de ne kadar büyük olduğu ortaya çıkmış oldu.