Faili hala bulunamadı: Fenerbahçe’ye ulaşılamıyor…

Faili hala bulunamadı: Fenerbahçe’ye ulaşılamıyor…

Sarı-lacivertli kulübün 4 yıl önce Trabzon'da yaşanan silahlı saldırı olayını protestosu gündeme bomba gibi düştü. Bugün Fenerbahçe'nin yayın organlarına ulaşmak isteyenler büyük bir şok yaşadı. Sabah saatlerinden itibaren Fenerbahçe'nin resmi sosyal medya hesaplarına, internet sitesine ve FBTV'ye ulaşılamıyor. Ayrıca Kadıköy Yoğurtçu parkında bulunan Alex de Souza heykelinin de üstü örtüldü.

4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor maçı sonrasında İstanbul’a dönmek üzere karayoluyla Trabzon Havalimanı’na giden Fenerbahçe kafilesine Trabzon’un Sürmene ilçesinde silahlı saldırı gerçekleştirenlerin tam 5 yıldır bulunamamasını, sarı-lacivertli kulüp protesto etti.

Fenerbahçe Kulübü, olayla ilgili kişilerin henüz ortaya çıkmamış olmasına, televizyon kanalını, kulüp sitesini ve sosyal medya hesaplarını kısa süreliğine kapatarak tepki gösterdi.

FB TV, resmi site, twitter ve instagram hesaplarını kapatan Fenerbahçe Kulübü, Youtube sayfasında ise siyah bir görsel kullandı, ayrıca tüm video içerikleri ise kaldırıldı.

Sarı-lacivertli kulübün, 4 Nisan günü gerçekleştirdiği bu protestoya taraftarlar destek verdi. Sosyal medyadaki sayısız Fenerbahçe taraftarı, 4 Nisan ile ilgili paylaşım yaparak, faillerin bulunmasını istedi.

4 NİSAN 2015’TE NE OLMUŞTU?

Spor Toto Süper Ligi'nin 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe Futbol Takımı, (Maç 5-1 Fenerbahçe lehine sonuçlanmıştı) Trabzon Havalimanı'na gitmek için otobüs ile Rize'den Trabzon'a hareket etmişti. Futbolcu ve yöneticileri taşıyan Ufuk Kıran (41) yönetimindeki otobüs Sürmene İlçesi girişinde taşlı ve silahlı saldırıya uğramıştı. Camlarına taş isabet eden otobüse bir başka araçtan pompalı bir tüfekle ateş edildiği de belirtilmiş, saldırıda başından yaralanan otobüs şofürü Ufuk Kıran, otobüste bulunan Fenerbahçe takımının güvenlikçilerinin de yardımıyla aracı güçlükle durdurmuştu. Otobüste bulunan Fenerbahçe takımının doktoru tarafından ilk müdahalesi yapılan Kıran, önce Sürmene Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, daha sonra da Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne sevk edilmişti.