Fatih Terim'den sert çıkış: "Bu lig maçı kardeşim!"

Fatih Terim'den sert çıkış: "Bu lig maçı kardeşim!"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 2-2 biten Sivasspor maçında Ziya'nın Onyekuru'ya yaptığı hareket nedeniyle VAR hakemi Ali Palabıyık'a tepkisini ortaya koydu.

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Galatasaray sahasında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Şampiyonluk yolunda puan kaybeden sarı kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim maç sonunda hem kötü zemin hem de Onyekuru’nun faul pozisyonu için açıklamalarda bulundu. Sivassporlu Ziya Erdal’ın Onyekuru’ya yaptığı sert hareket nedeniyle VAR hakemi Ali Palabıyık’a tepki gösterdi. İşte Fatih Terim’in değerlendirmelerinden satır başları:


”Yarım pozisyon vermeden 2 gol yedik. Goller de pozisyon değil. Martin’inki hiç değil. Özellikle ilk yarı bu sahaya rağmen, bu saha başımızı çok ağrıtacak. Baktım TV’den yeşil gözüküyor da öyle değil, kötü yani. Sahaya rağmen muhteşem bir 45 dakika oynadık. 2. yarı, iyi bıraktığımız ilk yarıya devam ettik. Maalesef yine pozisyon yokken gol yedik. 2-2’yi bulduk, 3. golü kaçırdık. Ama puan kaybettik sonunda. Maalesef iyi oynamak önemli ama sonuç 2 puan kaybı.”


“Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. 59. dakikada Onyekuru’ya olan pozisyon. Bizim öyle en az 2-3 oyuncumuz atıldı. Uzatmanın 7 dakikasıyla beraber 38 dakika var. Bu pozisyona kırmızı vermiyor. Demek ki endişeleri haklıymış. Endişelendiler ya!”

“Aynı karede Gedson’ın da ayağına basıyorlar. Rakip 10 kişi oynayacak. Galatasaray’a gelince hiç tereddütsüz kırmızı. Onyekuru’nunki değil de nedir yani? Oynamadığı için Ali Palabıyık top filan. Oyuncunun tabanını koymayacağını bilemez tabii. Biz Falcao’lar, Mustafa’lar, Emre, Diagne, bir sürü kırmızı kart ve çok 10 kişi oynadık. Daha bariz ne olabilir? Bu lig maçı kardeşim. Bunun pardonu yok, pardonu yok. Muhakkak her hafta bize bir şey oluyor, her hafta. Dakika 59. Bakın söylüyorum.”


“Maçları farklı sahada oynama ihtimalimiz yok. Bir saha var, o sahanın sahibi oynuyor. Bir saha var, öteki takım haklı olarak oynuyor. Olimpiyat, en güzel saha, Karagümrük de haklı olarak orada oynuyor. Başakşehir’in zemini de bozuldu. Dolayısıyla burada oynayacağız. Bize mi seker, rakibe mi seker bilmiyorum. İç sahada bu felsefeyle oynayan takımlar için en büyük dezavantaj sahamız.”