‘Fatih Terim'le ayrı fikirdeysek ayrı yollara gideriz’

‘Fatih Terim'le ayrı fikirdeysek ayrı yollara gideriz’

Galatasaray'da teknik patron Fatih Terim'in Çaykur Rizespor mücadelesi sonrası Arda Turan konusunda izahlarının hemen peşinden Başkan Mustafa Cengiz medya toplantısı kararı almıştı. Mustafa Cengiz canlı yayında Arda Turan'ın gündemlerinde olmadığını izah etti

Fatih Terim ile alakalı olarak ise Cengiz "Ayrı ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir." dedi.

Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz Fatih Terim'in Arda Turan sözlerinin ardından basın toplantısı tertip etme kararı almıştı.

Sarı-Kırmızılı takımın başkanı Mustafa Cengiz Türk Telekom Stadyumu'nda izahlar yaptı.

"ARDA TURAN GÜNDEMİMİZDE YOK"

Basın toplantısına başlayan Mustafa Cengiz "Arda Turan gündemimizde yok!" ifadesini kullandı.

İşte Cengiz'in izahlarından satır başları;

"Bu kardeşimizle alakalı bize gelen bişey yok. (Arda Turan) Gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok dedim. 2 seneden bu yana, transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bilinen bir oyuncuysa, sportif direktöre gelir, teknik patron ve ekibi de inceler, sonra Abdurrahim beye gelir.

Bugüne kadar kiralıklıklar dahil 30'a yakın transfer yaptık, UEFA hudutlarını aşmadık. Teknik kadromuz ne istediyse onları aldık. Arda kardeşimiz hariç! Biraz önce söz ettiğim gibi Arda konusunda bize gelmiş bir şey yok.

"ARDA İLE HİÇBİR HUSUMETİMİZ YOK"

Arda Turan Galatasaray'a hizmet etmiştir, Galatasaray'a para kazandırmıştır. Ben yolunun açık olmasını isterim. Arda ile hiçbir husumetimiz yok. Ona sonsuz sıhhatli yıllar diliyoruz. Biz bu arkadaşın Galatasaray'a faydalı olacağını düşünmüyoruz.

"AYRI FİKİRLERDEYSEK AYRI YOLLARA GİTMEMİZ GEREKİR"

Karar Galatasaray'da yönetim heyeti tarafından alınır. Sayın teknik direktörün 'Fikir ayrılığı yaşıyoruz' sözü bizi çok yaraladı. Ben teknik patron olsam yakışıp yakışmadığını demem. Hicap duyarız. İki ne vermişiz. Şu an gündemde bilgi sızdıran bir idare heyeti. Bilgi sızdıran bir idare heyeti... Hangi bilgi verilmiş? Bir arkadaş sordu, "Fatih Hoca gelmiş" diye... Evet geldi ve hiçbir problem yok. Biz aynı noktadayız. Ayrı ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir.

"ARDA GALATASARAY'A YARARLI OLMAZ"

Galatasaray'ın hayrına bu konunun kapatılması gerekiyor. Bütün konsantrasyonumuzu, enerjimizi bizim şampiyonluk yürüyüşüne vermemiz gerek. Biz bu arkadaşın Galatasaray'a faydalı olacağını düşünmüyoruz. Biz yönetimsel ve sosyal olarak Arda Turan'ın Galatasaray'a yararlı olmayacağına inanıyoruz, bu kadar.

"BİZ OLSAK CEZA ALIRDIK"

Galatasaray olsa net ceza verirlerdi, yüzde 100, eminim. Galatasaray bir hile yapsa, tavladan pul çalsa, amatöre kadar gitmiştik. Bizim bir hatamız varsa söyleyin, ipi biz çekeriz. Bizim başkanlarımız gururlu ve onurludur, altındaki sandalyeye kendi vurur."