Fenerbahçe - Alanyaspor maçının VAR hakemlerine ceza

Fenerbahçe - Alanyaspor maçının VAR hakemlerine ceza

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in dinlediği kayıtlarda hakemleri zor duruma sokacak bir unsura rastlanmadı ancak iki pozisyonda kusurlu bulunan VAR/AVAR hakemlerine ağır ceza verileceği öğrenildi.

MHK Başkanı Zekeriya Alp ve yardımcıları, TFF Başkanı Nihat Özdemir’den izin alarak, tartışmalı Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçının hem VAR görüntülerini izlediler, hem de hakem ve VAR odası arasındaki konuşmaları dinlediler. Hakemlerle de tek tek görüşen MHK Başkanı Zekeriya Alp, gerekli raporu hazırladıktan sonra Nihat Özdemir’le görüştü. Raporda, VAR kayıtları ve konuşmalarda, hakemleri zor duruma sokacak bir unsura rastlanmadı.

ÇOK KRİTİK İKİ POZİSYON

Bununla beraber raporda, Alanya’nın kazandığı ilk penaltı öncesi hakem Ümit Öztürk’ü görüntü izlemeye çağıran VAR Hakemi Serkan Tokat ve AVAR Hakemi Kemal Yılmaz kusurlu bulundu. Yine raporda, Tokat ve Yılmaz’ın, Alanyasporlu Mustafa’nın eline topun çarptığı pozisyonda Öztürk’ü görüntüyü izlemesi için davet etmesi gerektiği belirtildi. Bu raporun ışığında, VAR ve AVAR hakemlerine ağır ceza verileceği öğrenildi.

'BU POZİSYONDA VAR'A GİTMELİYDİ'

MHk Başkanı Zekeriya alp’in raporuna göre, 88’de Mustafa Pektemek’in eline top gelen bu pozisyonda VAR odası, hakemi görüntüleri izlemek için davet etmeliydi.