Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Alex müjdesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Alex müjdesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç katıldığı bir televizyon programında kulübe yönelik açıklamalarda bulundu. Koç, “Alex de Souza Fenerbahçe’ye gelecek diyerek” taraftarı heyecanlandırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç önceki gece katıldığı bir televizyon programında Fenerbahçe Kulübü’ne ait önemli açıklamalarda bulundu.

Koç, finansal yapıdan bahsederken üzerlerinde büyük bir yük olduğunun altını çizdi. Koç, “Türk futbolunun mali durumu ortada. Bizim aldığımız yük diğer kulüplere göre biraz fazla. Yükü büyütmemeyi, ihtiyaçları, finansal sorumlulukları yeni borç almadan yerine getirmeyi ve sürekliliği iyi sağladığımızı düşünüyordum. 120-130 milyon Euro kadar girdimiz oldu ama yarattığımız gelirleri hala kullanamıyoruz, %80-90’ı gidiyor. Devraldığımız 2.8 milyar TL borç var. Kurlarla bu değişebiliyor ama bugün 674 milyon TL faiz yükümüz var. Her sene de 1.2 milyar TL nakde ihtiyacımız var” dedi.

Koç Fener Ol’ kampanyandan 200 milyon hedeflediklerini 150 milyon kaynak sağladıklarını bu açığı önümüzdeki ayarda kapatacaklarını söyledi.
Fenerbahçe en son kayrılan kulüptür
Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulüp ziyareti ile ilgili de “Herkes küçükken bir takım tutup gelecekte ne olacağını bilemiyor. Fenerbahçe kayrılıyor deniyor, Fenerbahçe en son kayrılan kulüptür” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının bir bölümünde spor medyasını eleştiren Ali Koç, spor medyasının yapıcı değil yıkıcı yorumlar yaptıklarına vurgu yaptı.
Galatasaray ile ikili ilişkilerini de değerlendiren Ali Koç, iki büyük kulübün iyi geçinmesi gerektiğini ifade etti. Koç, “Fenerbahçe Başkanı olarak Galatasaray dışındaki kulüplerle ilişkimiz çok çok iyi. Ezeli rakip, ebedi dost diyorsunuz ama ebedi dost kavramı 3 Temmuz süresi sonrası büyük darbe yedi. En büyük 2 kulübün gerginlik içinde olmaması lazım. Galatasaray’ın catering hizmeti aldığı firma ile ilişkisi beni ilgilendirmez. O iş benim ilgilendiğim bir iş değil. Tüm kulüplerle olduğu gibi Galatasaray’la da iyi ilişkiye mecburuz” dedi.

Çılgın öneri
VAR sistemi ile ilgili de açıklamalar yapan Koç şunları söyledi; 
 “Futbolu daha güzelleştiren ve adil olmasını sağlayan bir teknoloji VAR ama insan kullanıyor. Bu yıl ilk 4 hafta çok gidildi, sonra gidilmez oldu, bu da mantıksız. VAR varken Beşiktaş-Başakşehir maçının 45. dakikasında kullanılmaması akıl alır gibi değil. MHK ne dedi bilmiyorum ama daha fazla gidilmesi gerekiyor VAR’a. Benim çılgın bir önerim var. Teniste, basketbolda, voleybolda, her sporda var. Her takımın 2 kez itiraz hakkı olmalı hakem VAR’a gitmiyorsa bile. O zaman VAR’ın başındaki hakemler de iki kere düşünürler, yanılıyor da olabilirim ama her halükarda VAR kalmalı.”
Futbol takımından da bahseden Ali Koç, geçen seneden daha iyi bir sezon geçirdiklerini ifade ederek “Geçen sezonu 6. bitirdik, en kötü sıralamamız değil ama yaşadıklarımız çok çok üzücüydü. Hiçbir zaman iddialı konuşmayız şampiyon olacağız diye, inşallah oluruz. İlk 11 oynayan ve sonradan giren oyuncuların yaş ortalamasına baktığımızda 4. sıradayız en gençler arasında. Geçen sene Avrupa’nın en yaşlı 3. takımıydık. Son 7 sezondaki en genç takımımızla oynuyoruz. Taraftarımızın beklediği tarza futbol oynuyoruz. Daha atletik, daha etkili, daha ucuz oyuncular hedefledik. Birden fazla pozisyonda oynayabilecek oyuncular hedefledik, sakatlıklara bakınca etkili oldu bu. Luiz Gustavo gibi bir lideri getirdik. Vedat Muriqi başka bir takıma gitti derken buraya getirdik. Yazık olacaktı başka yere gitse” diye konuştu.
Ali Koç, mali imkan olursa 2-3 isim daha alabileceklerini söyledi.

"Alex ileride burada olacaktır"
Koç, “Volkan yeni görevini benimsemektedir. Uzun yıllar bu alanda Fenerbahçe’ye katkılar vermesini bekliyorum. Kendi kariyer gelişimi için kulüp ve şahsım olarak her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz de. Alex’le son dönemde çok görüştük. Fenerbahçe’nin dünyasının yörüngesinde veya bir yerinde değil içinde olması gerekiyor. Bizi Brezilya’da temsil mi eder, oyuncu mu bulur, çok zeki biri, ileride sportif direktörümüz mü olur, teknik direktörümüz mü olur, burada olacaktır. Benim gönlümde hem Alex’e hem de Volkan Demirel’e yakışan bir jübile yapmak var” diye konuştu.