Fenerbahçe Beko'dan Euroleague'de önemli zafer

Fenerbahçe Beko'dan Euroleague'de önemli zafer

Fenerbahçe Beko, Euroleague'de ilk sekize kalmak için büyük bir önem taşıyan maçta İspanya'nın Valencia takımına konuk oldu.

Maça iyi bir başlangıç yapan konuk Fenerbahçe, rakibine 14 sayı izni verdiği ilk çeyreği yedi sayı farkla üstün sonlandırdı. 

Ev sahibi Valencia, Vanja Marinkovic'in skorer oyunuyla maça ortak olmaya devam ederken sarı lacivertliler ilk yarıyı da 47-41 önde bitirmeyi bildi.

Fenerbahçe, süre alan 11 oyuncunun tamamından asist katkısı alırken Derrick Williams ve Datome'nin sayılarıyla son periyota 65-60 önde geçti.

Karşılaşmanın bitimine altı dakika kala oyuna giren Sloukas üst üste sayılar bulurken sarı lacivertli ekip bu bölümde farkı ilk defa çift hanelere çıkarmayı başardı.

Mücadelede son iki dakikaya Fenerbahçe'nin 15 sayı üstünlüğüyle girilirken Valencia'nın yakaladığı 10-0'lık seri sonucu değiştirmeye yetmedi.

Zorlu maçtan 93-86'lık skorla galip ayrılan Fenerbahçe, Euroleague'de bu sezonki 12. galibiyetini alırken play off öncesi Valencia karşısında ikili averaj üstünlüğünü de kazanmış oldu.

Sarı lacivertli ekibin kritik galibiyetinde Derrick Williams 22 sayıyla başrolü oynarken Valencia'da Marinkovic'in 22, Dubljevic'in 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.