Fenerbahçe deplasman fobisini yendi

Fenerbahçe deplasman fobisini yendi

İlk yarının son maçında Çaykur Rizespor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, rakibini 2-1 maplup etti.

Süper Lig'in 17. haftasında oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Deniz Türüç ve 70. dakikada Jailson attı. Bu sonuçla birlikte, kötü giden deplasman serisini bozan Fenerbahçe, 31 puana ulaştı ve ligin ilk bölümünü 4. sırada tamamladı. Tek golünü 18. dakikada Mohamed Abarhoun'un kafa vuruşuyla bulan Çaykur Rizespor ise 20 puanla 12. sırada yer aldı.

Zorunlu Serdar Aziz değişikliği dışında Beşiktaş maçı kadrosunu bozmayan Ersun Yanal, stoperde Jailson-Zanka ikilisine yer verdi. Maç başında uzaktan şutlarla rakip kolayı yoklayan sarı lacivertliler, 13. dakikada ceza yayının üstünden kazanılan serbest vuruşta Deniz Türüç'ün attığı golle 1-0 öne geçti. 18. dakikada Çaykur Rizespor'un kullandığı kornerde yerleşim hatası yapan Fenerbahçe, arka direkte boş kalan Abarhoun'un golüne engel olamadı ve skor 1-1'e geldi.

Jailson'dan füze

Maçın ikinci yarısına her iki takım da değişiklik yapmadan çıkarken, karşılaşma son yarım saate kadar bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Karadeniz ekibinin savunmasını aşmakta zorlanan Fenerbahçe, yan toplarla ve ceza sahasından attığı şutlarla kilidi açmaya çalıştı. Sezonunun ilk yarısında 8 gol ile ceza sahası dışından en çok gol atan takım olan sarı lacivertliler, Jailson'un 32 metreden attığı müthiş golle üstünlüğü yeniden ele geçirdi.

'Zor bir maç oldu'

Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "İlk ve son maçları oynamak zordur. Oynadığımız oyunu rakibe kabul ettirsek de pozisyon zenginliği yoktu. Birçok iyi oynadığımız maçı kazanamadık ama bugün skoru aldık. Rakibin sert oyununu ve hakem kararlarını kamuoyuna bırakıyorum." açıklamalarında bulundu. Şampiyonluğa inandıklarını vurgulayan Yanal; "Biz doğruları yapmak isteyen bir kulübüz. Şampiyon olacağız. Futbolun doğrusunu yaparak olacağız. Her anlamda, her yerde." dedi. Tecrübeli teknik adam, transfer çalışmalarının da devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde basını bilgilendireceklerini dile getirdi.