Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçının oynanacağı yer belli oldu! TFF son kararını verdi

Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçının oynanacağı yer belli oldu! TFF son kararını verdi

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının oynanacağı yer TFF tarafından açıklandı.

Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. 

Maçın oynanacağı yer ise uzun süredir tartışma konusu oldu. TFF, maçın Suudi Arabistan'da oynatılacağını açıkladı. Ancak sarı lacivertliler ve sarı kırmızılılar bu karara şiddetli biçimde karşı çıktı. Bilhassa taraftarlar Cumhuriyet'in 100. yılında dev derbinin Türkiye'de oynatılması için bas bas bağırdı. Öte yandan kulüpler de TFF'ye maçın Türkiye'de oynatılması için görüşlerini bildirdiler.

ekran-goruntusu-2023-11-23-232240.png

'TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK ADINA' MAÇ SUUDİ ARABİSTAN'DA!

TFF nihai kararını verdi ve Süper Kupa maçının nerede oynanacağını açıkladı. TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finalinin Suudi Arabistan'da oynanacağını ve yerinin değiştirilmeyeceğini açıkladı. Suudi Arabistan'da oynanmasının amacının ise, "Türk futbolunu dünyaya tanıtmak, marka değerini yükseltmek" olduğunu açıkladı. İki takım da Türkiye'de oynamak istediğini açıklamıştı.

ekran-goruntusu-2023-11-23-231754.png

FENERBAHÇE - GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA VE SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa maçını Suudi Arabistan'daki 25.000 kapasiteli Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynayacak. Maç 29 Aralık Cuma günü, TSİ ile 20.45'te oynanacak ve maç yayınını ATV verecek.