Fenerbahçe taraftarına kesilen ceza, Mansur Yavaş'ın protesto edildiği maçta neden kesilmedi?
Fenerbahçe taraftarına "hükümet istifa" tezahüratları nedeniyle ceza kesilirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Mansur Dışarı" şeklinde atılan sloganlara ceza kesilmemesi dikkat çekti.
Fenerbahçe - Konyaspor maçında deprem nedeniyle iktidarı eleştiren sarı lacivertli taraftarlar "hükümet istifa" sloganlarıyla yöneticilere tepki gösterdi.
Bu sloganların ardından iktidar kanadının hedef gösterdiği Fenerbahçe taraftarı, Kayserispor maçında deplasman yapamamakla bedel ödeyecek. Öte yandan sloganı atan taraftarlar için de cezai işlem başlatıldığı belirtildi.
Ancak aynı durumla ABB Başkanı Mansur Yavaş da karşılaşmış, Kasımpaşa-Ankaragücü maçında "Mansur dışarı" sloganı atan taraftar için hiçbir ceza kesilmemişti.
"HER PROTESTOYA YASAK GETİREMEZSİNİZ"
Bu durumu Yavaş da ifade etti ve uygulanan çifte standarda şu sözlerle dikkat çekti:
"Hakları. Kendi yaşadığım bir örneği anlatayım. Kasımpaşa-Ankaragücü maçında benim için de “Mansur dışarı” diye slogan attılar. Hiçbir şey yapmadım. El sallayıp dışarı çıktım. Her protestoya yasak getiremezsiniz. Demokraside bu olmaz."