Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'dan Süper Kupa finali için karar! TFF'nin Suudi Arabistan ısrarı

Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'dan Süper Kupa finali için karar! TFF'nin Suudi Arabistan ısrarı

Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'dan Süper Kupa finali için açıklama geldi. Her iki kulüp de Suudi Arabistan'da maç yapmak istemiyor.

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonları Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynatılacak olmasına dair tepkiler çığ gibi büyüyor.

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray da finalin Suudi Arabistan'da değil, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'de oynatılmasını istediklerini açıkladı

TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTİYORLAR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Divan Kurulu’nun görüşü, kupanın Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de oynanmasının daha güzel olacağı. Hatta herkesin istediği bir şey var; ‘Süper Kupa Türkiye’de oynansın, eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası’ydı. Kupayı da cumhurbaşkanının elinden almak istiyoruz’ diye bir görüş çıktı. Bunu da zaten deklare edecekler” diye konuştu.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI YA DA 19 MAYIS STADI ÖNERİSİ

Galatasaray'ın bu yönde karar almasıyla iki kulüp de finalin Türkiye'de oynanmasını istediğini deklare etmiş oldu. Fenerbahçe'de dün düzenlenen Divan Kurulu toplantısında, finalin İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması yönünde tavsiye kararı alındı.

TFF, Süper Kupa müsabakasının 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacağını duyurmuştu.