Fenerbahçe'nin stadının adı ne zaman 'Atatürk' olacak? Ali Koç canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe'nin stadının adı ne zaman 'Atatürk' olacak? Ali Koç canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 'Fenerbahçe Atatürk Stadı'nın adının ne zaman hayata geçirileceğini duyurdu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın konuğu oldu. Özel Röportaj'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ali Koç, Atatürk Stadı ismi ve Şükrü Saraçoğlu ismine ilişkin merak edilenleri yanıtladı.

ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU'NUN ADI NEREYE VERİLECEK?

"Saraçoğlu ismi ne olacak? Saraçoğlu'nun ismi bizim en değerli tesislerimizin birinin adı olarak konulacak. Bunun lamı cimi yok. Saraçoğlu döneminin en önemli insanlarından biriydi. Fenerbahçe'ye yaptığı hizmetler unutulmaz. O konuda taraftarlarımızın içinin rahat olmasını istiyorum. 

Yeni bir akademi yapıyoruz. Önümüzdeki haftalar içinde temel atma töreni de olacak. En azından orası var. Salonumuz var. İleriye dönük olarak benim aklımdaki iki konu bu ve geleceğin yıldızlarının Fenerbahçe'yi ayakta tutacak fabrikası için yakışır ama salonumuza da yakışır diye düşünüyorum.

"NEDEN ATATÜRK STADYUMU?"

Niye Atatürk stadı? Durup dururken mi? Hayır. Yıllardır bu konuda talep var. Biz, 100. yılımızda böyle bir hamle yapmanın çok uygun olacağını düşündük. Burada tarihsel derinlik var. Ata'mızın hangi takımı tuttuğu beni, bizi ilgilendirmiyor. Bizim bağlılığımız, yakınlığımızın bir de tarihsel derinliği var. Başka kulüplere nasip olmamış anektodlar belgeler var. Kulübümüze geldi. Kulüp binamız yandıktan sonra en büyük bağışı yapan kişi kendisi. İşgal kuvvetlerine karşı yaptığımız maçlar var. Cephane taşıdığımızı biliyorsunuz. Esas bizi en çok bu stadın ismi Atatürk olmalıdır diyen bir unsur var. Bu stadın Fenerbahçe'ye kiralanmasındaki ve tapunun devredilmesindeki kararnamelerin altında Ata'mızın imzası var. Bu stat bizimdi. Tapusu bizimdi bu stadın. Şu an devletimizin. Bizim için Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolunda yürüdüğüdür. 

"STATLAR DEVLETİMİZİN, YÖNETMELİK DEĞİŞMESİ LAZIM"

Bu laf kabul gördü. Yönetim kurulunun hakkı olmasına rağmen, bizim yetkimiz olmasına rağmen genel kurula taşıdık. 8500 küsür oyla bu geçti.  Statlar devletimizin. Herhangi bir stat değişiklik ismi, bakanlığın, mal sahibinin izninden geçmesi gerekiyor. İkincisi, daha önemli. Yönetmelik var. Her ilde bir Atatürk stadı olabilir. Dolayısıyla yönetmeliğin devletimizin izin verecekse ki umuyoruz, bu yönetmeliğin değişmesi gerekiyor. İstanbul Anadolu yakası başlı başına şehir olsa kaçıncı şehir olur. Belki büyükşehirlerde iki tane olabilir denilebilir. İstendiği takdirde İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası diye yapılabilir. Avrupa yakasında Olimpiyat stadı var. Bunun için biz girişimleri başlattık. Devletimizden bize yol göstermesini istedik. Başvurumuzu özellikle yapmadık. Çünkü yönetmeliğe göre hayır demesi lazım. Buna göre onlardan haber bekliyoruz. Ben inanıyorum ki devletimiz bize destek olacaktır. 

"BİZE YAKIŞIR"

Bize yakışır demiştim kongrede. Sırf son söylediğim sebep. Stadın bize kiralanması ve tapusunun devrinde imzasının olması. En büyük bağış yapan kişi. Kulübümüze gelmiş, ziyaret etmiş. İnşallah olacaktır diye düşünüyorum."