Filenin sultanlarından büyük başarı

Filenin sultanlarından büyük başarı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız, FIVB Uluslar Ligi 6'li Finalleri B Grubu'nda ikinci sırada yer aldı ve adını dünyanın en iyi dört takımı arasına yazdırdı.

Filenin Sultanları, 30 Haziran'da TSİ 10.00'da Brezilya ile karşılaşacak. Diğer yarı final maçında ise TSİ 14.45'te ABD ile Çin bir araya gelecek.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin’in ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Uluslar Ligi 6’lı Finalleri’nde B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi. Nanjing kentinde düzenlenen organizasyonda B Grubu’nun son maçında ABD ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 yenen ABD, ikinci maçını da kazanarak, 5 puanla grubu lider tamamladı. ABD’nin bu galibiyeti bizi grupta ikinci yaparak yarı finalde yer almamızı sağladı.

Son dünya şampiyonu ABD’ye 3-2 yenilip, son Avrupa şampiyonu Sırbistan’ı aynı skorla mağlup eden Türkiye ise 3 puanla ikinci olarak yarı final oynamaya hak kazandı. Dünyanın en iyi 4 takımı arasına adını yazdıran Türkiye, yarı finalde 30 Haziran’nda TSİ 10.00’da, A Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Brezilya ile karşılaşacak. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise ABD ile ev sahibi Çin, TSİ 14.45’te karşı karşıya gelecek.