Futbolda ırkçılık tartışmaları devam ediyor

Futbolda ırkçılık tartışmaları devam ediyor

West Ham United'ın İngiliz futbolcusu Michael Antonio, puan silme cezasının ırkçılık konusunda caydırıcı olabileceğini söyledi.

Tottenham-Chelsea karşılaşmasında yaşananlarla birlikte Premier Lig'de son dönemde artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Chelsea'den Antonio Rüdiger ve Tottenham'dan Heung-min Son ırkçı saldırılara maruz kaldı. Premier Lig ve Avrupa'nın genelinde, ırkçılık yapan taraftarlar, ömür boyu stadyumlara girememe gibi cezalara çarptırılıyorlar ancak bu cezaların yeterli olmadığı görülebiliyor.

Bireysel olarak ırkçı saldırılardan etkilenmediğini dile getiren 29 yaşındaki futbolcu, ırkçılıkla mücadeleye ilişkin fikirlerini The Guardian'a anlattı. Antonio, ''İngiltere Futbol Federasyonu'nun, Profesyonel Futbolcular Birliği'nin ve diğer tüm idari kurulların bu mesele ile daha ciddi bir şekilde ilgilenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Irkçı saldırıyı yapan kişiyi cezalandırmak bu sorunu asla tamamen ortadan kaldırmayacak. Irkçılığı önlemenin tek yolu, bu saldırıyı yapan taraftarların takımlarından puan silmek. Böylece insanlar bu sorunla kendileri ilgilenmeye başlayacak. Kulüplere para cezası vermek onlar için bir problem değil. Onlar milyar dolarlar kazanıyor. Eğer puan silerseniz taraftarlar, ırkçı saldırı yapan diğer taraftarları durduracaktır. Irkçı tezahüratlar, maymun sesleri çıkarmak ve ırkçı olmak sadece bu eylemi gerçekleştirenleri etkiler. Ama eğer bu durum tuttukları takımı da etkilemeye başlarsa o zaman bunu yapmaktan vazgeçecekler. Irkçılık beni etkilemiyor. Irkçılığı yapan insanın problemi bu, benim hayatıma bir etkisi yok. Bana bir laf atılması, beni bir şeye benzetmeleri benim yaşamıma etki etmez. Evime gider, eşimi öper, çocuklarımla oynarım. Hayatıma devam ederim. Bana gelip yüzüme bir yumruk indirseniz kendimi korurum. Bunun dışındaki hiçbir şeyin etkisi yok. Yüzüme yüzüme bağırıp beni rahatsız etmeye çalışanlar oldu. Onlara, 'Ben kavga etmek için değil sevgi için buradayım' cevabını verdim'' dedi.