Galatasaray çıkış arıyor

Galatasaray çıkış arıyor

Geçen hafta derbi maçında Beşiktaş’a kaybeden Galatarasay bugün ligin 10. haftasında Çaykur Rizespor’u ağırlıyor. Sarı-kırmızılı takımda hedef sahadan 3 puanla ayrılık çıkışa geçmek.

Süper Lig Cemil Usta sezonunda 7 sırada yer alan Galatasaray Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Ligde geride kalan 9 müsabakada 3 galibiyet alıp 4 beraberlik, 2 yenilgi alan ve 13 puanla lider Aytemiz Alanyaspor'un 5 puan gerisinde 7. sırada bulunan Galatasaray Çaykur Rizespor’u mağlup ederek, çıkış yakalamak istiyor.

MARCAO CEZALI, FALCAO BELİRSİZ
Aşil tendonunda ağrısı olan ve ayak bileği kemiği ile yumuşak dokusunda ödemi bulunan Kolombiyalı golcü Falcao, yaklaşık 1 aydır formasından uzak. Her gün durumu hakkında değerlendirmede bulunulan 33 yaşındaki oyuncunun durumu maç günü son kontrollerin ardından belli olacak. Marcao ise sarı kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

Öte yandan Younes Belhanda, sarı kart ceza sınırında. Ligde görev aldığı 7 maçın 3’ünde sarı kart gören oyuncu bugün oynanacak maçta da sarı kart görürse 11. Haftada oynanacak Gaziantep maçında forma giyemeyecek.

İÇ SAHADA KAZANIYOR
Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 40 lig maçında mağlup olmadı. Ligde Türk Telekom Stadı'nda son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de 3-1'lik skorla Kasımpaşa karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasında çıktığı 40 müsabakada da yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray, bu sezon Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve TFF Süper Kupa'da oynadığı 13 karşılaşmada 10 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü. Galatasaray, bu karşılaşmaların 6'sında skor üretirken, 7'sinde ise suskun kaldı.

Ligin 10. Haftasının açılış maçı Türk Telekom Stadı'nda yarın saat 20.30'da başlayacak. Abdulkadir Bitigenin yöneteceği maç BeIN Sports1'den naklen yayınlanacak.