Galatasaray'ın prensi Ozan Kabak

Galatasaray'ın prensi Ozan Kabak

Teknik direktör Fatih Terim'in Türk futboluna kazandırdığı son yetenek olan Ozan Kabak, savunmada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor

Bora ÜNAL / YURT

Sezon başı transfer döneminde stopere takviye yapılması beklenen ancak FFP kuralı yüzünden transfer yapamayan Galatasaray çareyi altyapıda buldu. Geçtiğimiz sezon Serdar-Denayer tandeminde aklı kalan Teknik Direktör Fatih Terim'in Denayer'in bonservisiyle birlikte Lyon'a gitmesi üzerine elindeki oyunculara yöneldi. Maicon'un defans bölgesinde ağır kalması ve hazırlık kampında beklentilerin uzağında bir performans göstermesiyle şans bulan Ozan Kabak adım adım formayı da kaptı. Toplamda 184 dakika sahada kalan genç stoper maç başına 1.3 top çalma ve 1.7 top kesme istatistikleriyle ön plana çıktı. Partneri Serdar Aziz ise sahada kaldığı 360 dakika boyunca 1.7 top çalma ve 0.7 top kesme istatistikleriyle oynadı. 18 yaşındaki stoper ligde 90 dakika oynadığı Kasımpaşa ve Akhisarspor maçlarında yüzde 87'lik pas isabetiyle de göz doldurdu. Bölgesine ve ayağına hakim bir oyuncu profili çizen Ozan, hava topu mücadelelerinde de maç başına 1.7'lik bir performans sergiledi.

"Sahanın en iyisi Ozan"

Son oynanan Akhisarspor maçından sonra açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Ozan Kabak'ın performansını da ilişkinde yorumda bulundu. Sahanın en iyisinin Ozan Kabak olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Bu formanın hakkını verdikten sonra sorun yok. Mücadele edersiniz, oynamaya çalışırsınız, sonuçta mağlup olsanız da önemli değil. Böyle bir kayıptan hiç hoşlanmış değilim. Bugün 3-0'a rağmen sahanın en iyisi bence Ozan'dı. Çok sevinçliyim. Henüz 18 yaşında bir çocuk. Diğerlerinden de bunu bekliyoruz" dedi.