Galatasaray'ın yeni transferlerinden çok konuşulacak açıklamalar!

Galatasaray'ın yeni transferlerinden çok konuşulacak açıklamalar!

Basın karşısına çıkan Galatasaray'ın yeni transferleri, soruları yanıtladı.

Galatasaray’ın resmi anlaşma sağladığı yeni transferleri Badou Ndiaye, Maicon, Fernando ve Sofiane Feghouli basının huzuruna çıktı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in de katıldığı imza töreninde futbolcular medyanın önünde bir kez daha imza attılar.

Fotoğraf çekiminin ardından soru-cevap kısmına geçilirken yıldız futbolcuların basın mensuplarına verdiği yanıtlar şöyleydi:

SOFİANE FEGHOULİ: FENERBAHÇE’DEN TEKLİF ALDIM

“Başkanım bana güvendi, arkamda durdu. Kendisine özel bir teşekkür ediyorum. Dün maçı izledim ve çok mutlu oldum. Savaşçı ruhumu, azmimi ortaya koyarak şampiyonluklar kazanmak istiyorum.”

“Sakatlığım iyiye doğru gidiyor. 2 hafta içinde takımla birlikte oynamaya başlayabilirim. Ama burada hocamızın takdiri ve düşüncesi çok önemli.”

“Futbolcu olarak daha önce gelmeyi çok isterdim. Benimle ilgili bir sıkıntı da yoktu; Transfer uzun bir süreç. Sadece oyuncunun istemesi yeterli olmuyor. Ama şu anda şükürler olsun ki Galatasaray’dayım ve formayı giymek için sabırsızlanıyorum.”

“Türkiye’den teklifler aldım. Bunlardan biri de Fenerbahçe’ydi ama o dönem tercih hakkımı başka bir takımdan yana kullandım. Galatasaray’dan teklif aldığımda ise düşünmeden ve tereddüt etmeden buraya geldim.”

“Slaven Bilic ile futbol anlamında bir şey konuşmadım ama ülke ve şehir hakkında bilgiler aldım. Türk halkının sıcakkanlı olduğunu ve beni çabuk kabul edeceklerinden bahsetti.

FERNANDO REGES: KENDİ TARİHİMİ YAZMAYA GELDİM

“Guardiola önemli ve futbolu değiştiren bir isim. Her hocanın farklı bir felsefesi var. Guardiola da ve Tudor da iyi futbol oynatmak istiyor. Böyle bir ortak noktaları var. Perimer League ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama Türkiye’de de kaliteli oyuncuların olduğunu ve hızlı oyuncularınız varsa sonuca ulaşabileceğiniz söyleyebilirim.”

“Taraftar beni inanılmaz büyüledi. Daha önce duymuştum ama dün canlı şahidi oldum. Oyuncu için taraftar desteği önemlidir. Bu desteği aldık ve onlara teşekkür ediyorum.”

“Felipe Melo, kulüp ve taraftarın gözünde bir idol. Ben de buraya kendi tarihimi yazmaya ve şampiyonluklar yaşamaya geldim.”

MAİCON: DENGEMİZ OLMALI

“Stoperlerin başarısı birçok detaya bağlı. Takım anlamında ofansif ve defansif dengemiz olmalı. Dün bunu iyi şekilde sağladık. İyi bir orta saha, beklerin yardımı, ters kademeye girmeleri, ofansif anlamda bindirmeleri… Birçok faktörün bir araya gelmesi stoperlerin performansını artırıyor. Bize güven veren bir de kalecimiz var. Bunlar bir araya geldiğinde stoperlerin performansı artıyor.”

NDİAYE: ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN BAŞARISI

“Verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu anlayabiliyorum. Dün iyi bir performans gösterdik. Taraftarın desteği güzeldi ama daha zor maçlar da gelecek. Önemli olan takımın başarısı. Daha fazla ne yapabilirim; şu anda ona odaklanıyorum.”