Galatasaray zirveden kopuyor

Galatasaray zirveden kopuyor

Göztepe deplasmanından 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray, 24 puanda kaldı.

Süper Lig'in 16. haftasında İzmir deplasmanına konuk olan son şampiyon, kötü bir futbol sergilediği maçı 2-1 kaybetti. Bu sonuçla birlikte 24 puanla 6. sırada kalan Galatasaray'ın lider Demir Grup Sivasspor ile arasında 9 puanlık fark bulunuyor. Sivasspor'un Gençlerbirliği deplasmanında galip gelmesi durumunda, fark 12 puana çıkacak.

Tek isabetli şut 77. dakikada geldi!

Orta sahanın ortasında Selçuk İnan-Belhanda ikilisiyle oynayan Galatasaray, Göztepe'nin Andre Castro ve Soner'den oluşan ikilisine karşı hakimiyet kurmakta oldukça zorlandı. 9. dakikada Jerome ile golü bulan İzmir ekibi, ön alanda baskıyla rakibini karşılamaya devam etti. 28. dakikada Gassama'nın kendi kalesine attığı golle Galatasaray beraberliği yakaladı ve devreye bu skorla girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da rakibinin zaaflarını iyi değerlendiren Göztepe, ilk yarıda yakladığı net fırsatlardan yararlanamayan Halil Akbunar'ın 61. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Kopuk futboluyla dikkat çeken Galatasaray, maçtaki ilk isabetli şutunu 77. dakikada atabildi. Oyun planını rakibi kalabalık karşılayıp kontra ataklarla sonuca ulaşma üzerine kuran İlhan Palut'un öğrencileri, İzmir Bornova Stadyumu'ndaki son maçından galip ayrılmış oldu. Göztepe, sezonun ikinci yarısından itibaren maçlarını yeni stadında oynayacak.

Arturo Mina'ya armağan olsun

Oynadığı futbolla galibiyette pay sahibi olan, Göztepe'nin kanat oyuncusu Serdar Gürler, maç sonunda yaptığı açıklamada, oğlu yoğun bakımda olan Yeni Malatyaspor'lu Mina'ya dair konuştu. Gürler, ''evlatlarımız çok kıymetlidir. Oğlu yoğun bakımda olan Arturo Mina’ya bu galibiyeti armağan ediyorum.” dedi.

Terim: Sınanıyoruz

Maçın ardından konuşan eleştirilerin odağındaki Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe'yi tebrik ettiği ve hakemleri hedef aldığı açıklamalarında ''Hayal değil ama hayalkırıklığı yaşıyorum. Sınanıyoruz. Sınandığımız kesin. Her türlü pozisyona girdik. Golü bulamadık. Yapacağımız tek şey sabır. Başarmak için burdan döndürmek için her zamanki birlikteliğimizi sürdürmek lazım. 59-60'da Ömer'in düşürülmesi pozisyonu vardı. Orda daha geriye düşmemiştik. Eksik oynanıyor maçlar. Hakemler maalesef bunların altından kalkamıyor. Hep aynı şeylere farklı sonuç bekliyoruz. Herhalde deliler bekler'' açıklamalarında bulundu.