"Gel bizde oyna" diyen Avusturyalıya yanıt: Kalbim ay-yıldız için atıyor

"Gel bizde oyna" diyen Avusturyalıya yanıt: Kalbim ay-yıldız için atıyor

Mert Müldür, EURO 2020 kura çekiminin ardından kendisini arayan ve "Gel bizde oyna" diyen Avusturya Teknik Direktörü Franco Foda'ya, "Ben Türküm, Türk hissediyorum ve kalbim ay-yıldız için atıyor" cevabını verdi.

İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo forması giyen Mert Müldür'ü, geçtiğimiz ay Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Franco Foda aramış ve onu milli takımda görmek istediğini iletmişti. Tam bu sırada normalde Ümit Milli kadrosunda olan Mert'i Ay- Yıldızlılar'ın hocası Şenol Güneş, EURO 2020 Elemeleri'ndeki Andorra maçının kadrosuna davet etmişti.  

‘BEN TÜRKÜM’

Bu gelişmeler sonrasında 53 yaşındaki teknik adam, ısrarını bir kez daha sürdürdü. Avusturya'nın hocası geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen EURO 2020 kura çekiminin ardından genç savunmacıyı yeniden aradı ve Mert'e, "Gel bizde oyna, seni kesin Avrupa Şampiyonası finallerinin kadrosuna çağıracağım ve 11'e koyacağım" diyerek, oyuncuyu yine ikna etmeye çalıştı. Ancak kararını çoktan veren Mert, "Teklifiniz için teşekkür ederim ancak benim hayalim, Türkiye formasını giymek. Çünkü ben Türküm, Türk hissediyorum ve kalbim ay-yıldız için atıyor" cevabını verdi.