Gençlerbirliği yeniden seçime gidiyor! Olağanüstü kongre kararı alındı

Gençlerbirliği yeniden seçime gidiyor! Olağanüstü kongre kararı alındı

Gençlerbirliği'nde Başkan Niyazi Akdaş ve yönetimi olağanüstü kongre kararı aldı.

Ankara'nın güzide kulüplerinden olan ve 100. yılını kutlamaya hazırlanan Gençlerbirliği çalkantılı bir süreçten geçiyor. Kırmızı-karalar yaşanan gelişmeler üzerine olağanüstü seçim kararı aldı. Karar, kulübün resmi Twitter hesabından şu ifadelerle paylaşıldı:

"Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu, 06.07.2022 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda olağanüstü seçimli genel kurul kararı almıştır."

ek-aciklama-2022-07-06-235319.png

YENİ SEZON ÖNCESİ GERİLİM

Gençlerbirliği'nde yapılan son kongre, kongre içinde yaşanan kargaşa, ekonomik durum ve şirketleşme konusu ile sosyal medya çalışanı Hakan Karakoca'nın görevine son verilmesi gibi başlıklar kırmızı-karaların gelecek sezon için ümitlerini kırmıştı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Son dönemde taraftarın tepkisinin yoğunlaştığı yönetimle ilgili yeni bir iddia ortaya atılmış, Gençlerbirlikli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Gençlerbirliği Yönetim Kurulu'nun olağanüstü genel kurul kararı almaya hazırlandığı belirtilmişti. İddialar doğru çıktı ve Gençlerbirliği olağanüstü kongre kararı aldı. Mevcut Başkan Niyazi Akdaş'ın görevine devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

MANSUR YAVAŞ'A MADDİ VE MANEVİ DESTEK ÇAĞRISI

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş son olarak kulübün resmi Twitter hesabından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a maddi ve manevi destek çağrısında bulunmuştu.

ek-aciklama-2022-07-06-235651.png

Yapılacak olağanüstü kongre ile ilgili bir bilgi de kulüp yöneticisi Mehmet Soylu'dan geldi. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İLK GENEL KURUL TARİHİ 22 TEMMUZ"

"Olağanüstü seçimli ilk genel kurul tarihi 22 Temmuz’da yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 31 Temmuz’da çoğunluk aranmaksızın seçimli olağanüstü genel kurul yapılacaktır."

ek-aciklama-2022-07-06-235553.png