Göztepe Fenerbahçe maçının ardından

Göztepe Fenerbahçe maçının ardından

Özgür TUĞRUL/YURT -İzmir’i uzun yıllar sonra Spor Toto Süper Lig’de temsil eden Göztepe’nin Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşma öncesinde TSYD tarafından İzmir basınına akreditasyon verilmemesi üzerine ufak bir kriz yaşansa da YURT Gazetesi olarak İzmir’in sıcak ama nemsiz havasında bizler kadar futbolcularında rahat nefes aldığı bir atmosferde hızlı ve gollerle başlayan bir maç startı verildi.

İstanbul’dan gelen gazetecilerin fazla olması sebebiyle İzmir basınına az yer verilmesi kabul edilebilir değil. Yıllar sonra İzmir’i Süper Lig’de temsil edecek olan kentimizin takımını elbette ki İzmirli gazetecilerin takip etmesi kadar doğal bir şey yoktur. Gazetecilerin İstanbul, Ankara ve İzmirli diye sınıflandırılmasını da kabul etmiyorum. TSYD’nin duyarlılığına güvenerek bu konuda, İzmir’in takımının maçlarını İzmirli gazetecilerin de takip etmesi gerektiğinin altını çizelim.

Süper Lig 2017-2018 açılış haftasında Göztepe ile Fenerbahçe maçını İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ak Parti İzmir Milletvekillerinden M.Atilla Kaya, Hamza Dağ, CHP Milletvekili ve aynı zamanda Göztepe’de geçmiş yıllarda top koşturanda Tacettin Bayır, İzmir’in CHP’li Roman Milletvekili Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İlçe Kaymakamları izleyenler arasındaydı.

14 YIL SONRA SÜPER LİG

Süper Lig'de en son 2002-2003'te yer aldıktan sonra amatör kümeye gerileyen Göztepe, 14 yıl sonra Fenerbahçe maçıyla tekrar Süper Lig'e döndü.

Süper Lig'deki son maçında Fenerbahçe ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekibin, 5 bin 187 gün sonra ilk rakibi Fenerbahçe oldu.En son 2010-2011 sezonunda Bucaspor'la Süper Lig'de temsil edilen İzmir futbolunun Süper Lig hasreti de sona erdi.

Sezonun ilk maçında Fenerbahçe ile evinde 2-2 berabere kalan Göztepe, birinci haftalarda İzmir'de yine yenilgi yüzü görmedi. Ev sahibi olarak başladığı Süper Lig'deki ilk hafta maçlarında Fenerbahçe sınavına kadar 10 galibiyet, 5 beraberlik elde eden sarı kırmızılılar geleneğini bozmadı ve maratona yine puanla başlamasını bildi.

Göztepe yıllar sonra Süper Lig’de ama seyircisinden yoksun ağırladı Fenerbahçe’yi. Ve ligdeki ilk puanın aldı. 

İyi kadrosu ve cezası bittiğinde o muhteşem taraftarıyla İzmir Bornova’da çok can yakar. Oyun olarak iyi mücadele etti, iyi yardımlaştılar. Her oyuncu formasını sonuna kadar terletti. Geçen sezon ki kadrosundan sadece iki oyuncusu dün sahadaydı. Yeni bir takım olmasına rağmen, korkusuzca mücadele ettiler.

Fenerbahçe'nin ise Göztepe'yle oynadığı maç stoper ve sol bek mevkilerinde sorun olduğunu ortaya koyarken transfer haberlerin bu bölgelerden gelmesi bekleniyor. Ayrıca Van Persie'nin hayal kırıklığı yaratan performansı Aboubakar'ı da yeniden gündeme taşıdı.

İZMİR'İN İHTİYACI STAT

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle Doğanlar'da yapılan kentin yeni stadı gerçekten çok güzel. Başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür edelim. Bu arada maç öncesi iddiaya girdiğimiz ve maç sırasında da basın tribününü ziyaret eden Atila ile girdiğimiz iddiayı da kazandığımı belirteyim.

Dünyada seyircisiz maçın oynandığı başka bir ülke var mı? 

Göztepe’nin coşkulu seyircisinin olmaması üzücü fakat İzmir’deki 323 Fenerbahçelinin İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söylemesi bizleri ve protokolü de coşturdu.