Guliyev'den anlamlı maraton

Guliyev'den anlamlı maraton

2017 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye 200 metrede birinci olarak bu alanda ilk altın madalyayı getiren Milli Atlet Guliyev, MS hastalarının fizyoterapi desteği alabilmelerine katkı sağlamak için MS Platformu ile birlikte 41. İstanbul Maratonu’na katıldı.

Türkiye’nin dünya şampiyonluğu kazanmış önemli atletlerinden biri olarak son döneme imzasını atan Ramil Guliyev, bu yıl 41.si düzenlenen İstanbul Maratonu’nda Roche Türkiye liderliğinde kurulan MS Platformu gönüllüleri ile halk koşusuna katılarak MS (Multipl Skleroz) hastalığına dikkat çekti.

Kısa mesafe atleti olduğunu ve ilk defa bir maraton için piste çıktığını belirten Ramil Guliyev: “MS hastalığına ve MS hastalarının günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. MS’in hayatın sonu olmadığını, güncel gelişmeler sayesinde uygun bir tedaviyle hastalığın kontrol altına alınabildiğini ve MS hastalarının herkes gibi normal bir hayat sürebileceğini insanlara duyurmamız lazım. Ben de 41. İstanbul Maratonu’nda hayatımda ilk kez maraton koşarak MS Platformu’nun farkındalık çalışmalarına ve hastaların normal bir yaşama devam edebilmelerinde önemli bir etkisi olan fizyoterapi alabilmelerine destek olmak istedim” dedi.

MS HASTALARI VE GÖNÜLLÜLERLE BİRLİKTE KOŞTU

Halk koşusuna katılan Ramil Guliyev’e MS hastaları, MS Platformu gönüllüleri ve Türkiye MS Derneği üyeleri eşlik etti. Koşuya katılan Türkiye MS Derneği Başkanı Dr. Melih Tütüncü, yaptığı açıklamada “Merkezi sinir sistemini etkilediği için hastanın yaşam kalitesini önemli derecede düşüren MS’in görülme sıklığı son yıllarda giderek artıyor. MS, tüm dünyada yaklaşık 2,3 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 75 bin kişiyi etkiliyor ve kadınlarda erkeklere oranla 2 kat daha fazla görülüyor. Özellikle genç erişkinlerde, 20-45 yaşlarında ortaya çıkan MS, hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. Kronik bir hastalık olması nedeniyle MS hastalarının doktor kontrolünde uzun yıllar takip edilmesi gerekiyor” dedi.

MS Platformu, MS hastalarının iş ve gündelik yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekebilmek ve yaşamlarını iyileştirebilmek amacıyla Türkiye MS Derneği, Karadeniz MS Derneği, İzmir MS Derneği ve Adana MS Derneği desteğiyle Roche Türkiye liderliğinde kuruldu. Hasta ve hasta yakınlarına, sosyal ve psikolojik destek sağlamayı amaçlayan platform aynı zamanda MS hastalığı hakkında doğru bilinen yanlışları araştırıyor, hastalık sürecindeki her türlü detayın kaynak noktası konumunda olmayı hedefliyor.