Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca kimdir?

Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca kimdir?

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın kim olduğu merak edildi.

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca gündeme bomba gibi düştü. Peki hakeme saldıran Faruk Koca kimdir? 

62cf29524e3fe10efc9d7b0c.webp

FARUK KOCA KİMDİR?

Faruk Koca, 1964'te Ankara'nın Bala ilçesinde doğdu. Lise mezunu olan Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekilli olarak görev aldı. Evli ve dört çocuk babası olan Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak görev alıyor. 2021 yılında Ankaragücü'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçildi.

933e714c-t9l0j2jz5inw8iwrr5onl.jpeg

SİYASETTEN FUTBOLA

Faruk Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Ankara’daki ev sahibiydi. Erdoğan, partisinin kuruluşunda Türkiye’yi dolaşırken yanındaki birkaç isimden biriydi. Kurucusu olduğu AKP'nin iki dönem milletvekilliğini de yapan Koca, daha sonra aktif siyasetten çekildi. Yıllar sonra rotasını siyasetten futbola çevirip, bu yıl yeniden Süper Lig’e çıkan Türkiye’nin köklü kulüplerinden Ankaragücü’nün başkanı olarak sahalara döndü.