Hem öğretmen hem yarışçı

Hem öğretmen hem yarışçı

Motosiklet yarışlarında elde ettiği şampiyonluklarla adından söz ettiren İzmirli müzik öğretmeni Halide Su Yüksel, rotasını dünya çapında organizasyonlara çevirdi

26 yaşındaki müzik öğretmeni Halide Su Yüksel, babasına ait motosikleti kullanarak başladığı motor sporlarında hızla ilerledi.

Bir yandan öğrencilerine müziği sevdirmeye diğer yandan pistlerde en iyi süreleri elde etmeye çalışan Yüksel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından ekim ayında Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen "TOSFED Yıldızını Arıyor" yarışında direksiyon başına geçerek, kadınlarda en iyi dereceyi elde etti.

Bu başarısıyla 2020 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Yüksel, çocukluk tutkusu olan yarışların kendisi için vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, "Yarış otomobilinin içindeyken yaşadığım heyecanı anlatamam. Yarış başlayınca sanki benim için dünya duruyor. Yarıştan başka bir şeye odaklanamıyorum" dedi.

"Türk kadını olarak her şeyi başarabiliriz"

Halide Su Yüksel, kendisine en büyük desteği 3 ay önce evlendiği eşi Serhat Yüksel ve ailesinin verdiğini, okuldaki öğrencilerinin de yarışlarını yakından takip ettiğini ifade etti.

Yüksel, "Ülkemizde kadınların motor sporlarında fazla yer alamayacağına ilişkin bir düşünce var. Kadınların isterlerse bu alanda da başarılı olacağını gösteren en güzel örneklerinden biriyim. Motosikletle yarışırken ilk yıllarda kadın sporcu olmadığı için erkeklerle yarıştım. Bir çoğunu geçip birinci olmuştum. Türk kadını olarak her şeyi başarabiliriz, ben bu yolda öncü olmak istiyorum. 2020 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışacağım ama hedefim bir Türk kadını olarak Dünya Ralli Şampiyonası'nda ülkemi temsil etmek. Dünya çapında başarılı bir yarışçı olmak istiyorum" diye konuştu.