Hıncal Uluç’tan TFF’ye: Fenerbahçe’yi şampiyon ilan edin

Hıncal Uluç’tan TFF’ye: Fenerbahçe’yi şampiyon ilan edin

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, "Şimdi Nihat Özdemir Federasyonu ve Serdar Tatlı MHK'sına bir teklifim var. Fener'i şampiyon ilan etsinler." düşüncesini dile getirdi.

"Daha önce Galatasaray lehine eyyamlarıyla dikkati çeken Ümit Öztürk, aynen ustası Cüneyt Çakır'ın yolunda olduğunu kanıtladı ve büyükler, hele de Fener lehine eyyamı sürdürdü" görüşünü savunan Uluç, "Şimdi Nihat Özdemir Federasyonu ve Serdar Tatlı MHK'sına bir teklifim var. Fener'i şampiyon ilan etsinler. Kalan 20 takımla lig, hem topal olmadan, kimse bay kalmadan, hem de 'adil' oynansın!..  Herkes rahat etsin, hakemler de yazarlar da.. Seyirci de adam gibi maç izler!"ifadesini kullandı. 

Uluç'un yazısının ilgili bölümü şöyle;

İşte yorumcu.. Ömer Üründül!..

Ömer Üründül kardeşimi alnından öperim.. Fenerbahçe- Hatay maçı hakemi hakkında gazetemdeki tek yürekli yorumu yapan, hem de başlığa çıkarak yapan yazar o!.
"Fenerbahçe lehine eyyam yaptı!.." Aynen öyle.. Daha önce Galatasaray lehine eyyamlarıyla dikkati çeken Ümit Öztürk, aynen ustası Cüneyt Çakır'ın yolunda olduğunu kanıtladı ve büyükler, hele de Fener lehine eyyamı sürdürdü.
Üründül aynen şöyle yazıyor..
"Yeni MHK, ciddi yanlışlar yapıyor. Ümit Öztürk, birçok kritik maçta G.Saray lehine kararlar verince kıyamet koptu, uzun süre devre dışı kaldı ve FIFA kokartı geri alındı. Üstelik de yetenekli bir hakemken. Dün gece bir büyük maç yakalamış, haftaya da G.Saray-F.Bahçe derbisi var. Hiç F.Bahçe'yi üzüp de başına yeni bir iş açar mı? 90 dakika ev sahibi lehine eyyam yaptı."
Nasıl mı eyyam yaptı?.
Ayni gazetede ayni hakemi hem de "Hakem Öztürk kusursuzdu" diye yazan Ahmet Çakar ki, gelmiş geçmiş en iyi hakemlerdendir, bu maçı başından sonuna banttan izler mi?.
Baksın bakalım, diyelim Fener lehine çaldığı fauller ve çıkardığı kartlarda kusursuz (!) olan hakem, hatta daha ağır pozisyonlar Hatay lehine olunca ayni düdükleri çalmış, ayni kartları çıkarmış mı?.
İkincisi.
Çıkardığı kırmızıya dönüşen dört sarı kartın hiç birinde, kartına davranmasa, kim ne derdi, sen dahil, Çakar dostum?.
Demek ki, o dört sarının dördü de yoruma bağlı ve ne tesadüf (!) dördü de Fener lehine..
O zaman sözlükleri aç ve Ömer'in deyişi "Eyyamcı" karşılığında ne yazıyor bak!.
Bir hafta önce Rize maçını 88'inci dakikada icad edilen penaltı ile kazandığında "Ayni penaltıyı Rize lehine de çalarsan helal olsun.. Çalamazsan yazıklar olsun" diyen Erman Hocam, bu defa kartlar için ayni yorumu yapmamış. Fauller için de..
Gene de sahadaki eyyam, 90 dakikada 0 (Sıfır) şut atan Hatay'ı mağlup etmeye yetmedi. Çünkü bu defa yukarda "İlahi Hakem" vardı..

*


Şimdi Nihat Özdemir Federasyonu ve Serdar Tatlı MHK'sına bir teklifim var.
Fener'i şampiyon ilan etsinler. Kalan 20 takımla lig, hem topal olmadan, kimse bay kalmadan, hem de "Adil" oynansın!.
Herkes rahat etsin.. Hakemler de, yazarlar da.. Seyirci de adam gibi maç izler!.