İrem Yaman’a Olimpiyat haksızlığı!

İrem Yaman’a Olimpiyat haksızlığı!

Hak ettiği halde Olimpiyatlara katılmama ihtimaliyle karşı karşıya kalan milli tekvandocu İrem Yaman, basın toplantısı düzenledi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu İrem Yaman, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hak ettiği halde katılamama gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti. Basın toplantısında konuşan milli sporcu Yaman, kadınlar 57 kiloda 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil hakkının kendisinde olması gerektiğini ifade etti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunan İrem Yaman, ‘‘4 yıl boyunca olimpiyatlara katılım için puan toplayarak Ocak ayı Dünya sporcu sıralamasında 3. olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandım. Ancak aynı siklette 5. olan başka bir sporcuyu olimpiyatta yarıştırma kararı alındı. Adaletin şaşmayacağını, bu mücadelenin benim değil Türk milletinin mücadelesi olduğunu düşünüyorum. İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaşatılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Benim uğradığım bu haksızlığa başka kadın sporcuların uğramaması için elimden geleni yapacağım.’’ dedi.

İrem Yaman, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında branşının favorilerinden biri olarak gösteriliyor.