İsmi Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu oldu

İsmi Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu oldu

Fenerbahçe'de Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun ismi Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu olarak değiştirildi. İşte detaylar.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı.

Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul toplantısında Stad isim değişikliği oylamasına geçildi.

"Katılımcı sayımız 8 bin 500’ün üzerinde oldu"
Oylama öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "4 senedir hassasiyet ile çalıştığımız, olağanüstü tüzük tadil genel kurulumuzu rekor üye katılımı ile gerçekleştirdik. Katılımcı sayımız 8 bin 500’ün üzerinde oldu.

"Bugün ‘Şükrü Saraçoğlu’ ismi ne olacak soruları geldi"
Stadımızın isminde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk imzası taşıması uzun zamandır bize gelen bir öneriydi. Bugün ‘Şükrü Saraçoğlu’ ismi ne olacak soruları geldi. Biz süreci başlatırken Sayın Saraçoğlu ailesi ile bu konuyu konuşmak istedik, onlar bize geldi ve bu konuda ne gerekiyorsa yapın dediler.

"Devletimizin kapısını çalacağız"
Siz değerli kongre üyelerimizden onay aldığımız takdirde, gerekli yasal süreçler başlatılacak. Devletimizin kapısını çalacağız. Onların bizi anlayışla karşılayacağına dair zerre şüphem yok. İnşallah yanılmıyorumdur" dedi. 

Mustafa Kemal’in askerleriyiz tezahüratı yapıldı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un konuşması sırasında salonda uzun bir süre; ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı söylendi.

Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu
Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul toplantısında üyeler, oy birliği ile isim değişikliği yetkisini yönetim kuruluna verilmesini kabul etti.  Böylelikle Fenerbahçe'nin stadının ismi Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu oldu.

Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gerekli izin aldıktan sonra resmileşecek.