İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel sınır dışı edildi

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel sınır dışı edildi

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel yaptığı gol sevincinin ardından gündem oldu. Oyuncu sınır dışı edildi.

Antalyaspor - Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı gol sevinci yüzünden gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

ekran-goruntusu-2024-01-15-192114.png

ÜLKESİNE DÖNDÜ

TRT Spor'un aktardığına göre İsrailli oyuncu Jehezkel hakkında sınır dışı kararı verildi.

Trabzonspor maçındaki attığı golden sonra bandajındaki yazıyı gösteren Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Jehezkel, gözaltına alındıktan sonra ifade verip serbest kaldı ve ardından ülkesinin gönderdiği özel uçakla Antalya'dan ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Sagiv Jehezkel hakkında dün oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştı. 28 yaşındaki İsrailli futbolcu, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilmişti.

"SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUM"

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Sagiv Jehezkel şunları söyledi:

"Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı"

İSRAİLLİ FUTBOLCUNUN BİLEĞİNE NE YAZIYORDU?

 

Jehezkel'in bileğinde "100 gün, 7.10 (Ekim)" yazısı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de yaptığı saldırıyı ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor.