İstanbul'da UEFA Süper Kupa heyecanı! Maç saat kaçta başlayacak?

İstanbul'da UEFA Süper Kupa heyecanı! Maç saat kaçta başlayacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea saat 22:00’da Vodafone Park’ta Süper Kupa için karşı karşıya gelecek.

Dünyanın dört bir yanından futbolseverlerin gözleri ve kulakları bu akşam İstanbul’da olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea saat 22:00’da Vodafone Park’ta Süper Kupa için karşı karşıya gelecek.

Britanya’nın köklü iki kulübünü karşı karşıya getirecek dev karşılaşma sahadaki heyecanın yanı sıra sembolik açıdan da önemli bir rol oynayacak.

Fransız Stephanie Frappart bir Süper Kupa finali yöneten ilk kadın hakem olacak. Daha önce Kadınlar Dünya Kupası finalini ve Fransa Birinci Ligi'nde bazı maçları yöneten 35 yaşındaki Frappart final öncesi İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, üzerinde ek bir baskı hissetmeyeceğini söyledi.

İlk olarak 1973/1974 sezonunda düzenlenen UEFA Süper Kupa finali ilk yıllarında çift ayaklı karşılaşmalar olarak düzenleniyordu. “Kupa 1” ve “Kupa 2”nin sahiplerinin sezon başında kozlarını paylaşmasına fırsat veren karşılaşmanın 1998’de formatı değiştirildi ve şampiyonun tek maçla belirlenmesine karar verildi.

Ayrıca Süper Kupa’nın her yıl Monaco’da bulunan Stade Louis II’de düzenlenmesine karar verildi. Bu gelenek 2014’de bozuldu ve final Cardiff’de oynandı. İstanbul, yeni formatındaki Süper Kupa’ya Monaco’dan sonra ev sahipliği yapan 6. şehir olacak. 2020 Şampiyonlar Ligi finali de 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpyat Stadyumu'nda oynanacak. 

Bu gece oynanacak karşılaşma Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı üçüncü UEFA finali olacak. Daha önce tarihin en unutulmaz futbol karşılaşmalarından kabul edilen 2005 Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finali İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda, 2009 Werder Bremen-Shakhtar Donetsk UEFA Kupası finali Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynandı. 

Süper Kupa’yı bugüne kadar sadece bir Türk takımı kazandı. Galatasaray 2000/2001 sezonunun açılışında Real Madrid’i berabere biten 90 dakikanın ardından altın gol uygulaması ile yemiş ve kupaya ulaşmıştı.

Liverpool Britanya tarihinin en başarılı futbol kulüplerinden biri. 1892’de kurulan ekip son yıllarda lig şampiyonluğu elde edemese de Premier Lig’i 18 defa kazandı. Liverpool geçen sene Tottenham’ı devirerek 6. defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Maçlarını tarihi Anfield Stadyumu’nda oynayan Liverpool 3 defa da UEFA Avrupa Ligi’ni (Eski adıyla UEFA Kupası) kazandı.

1905’de kurulan Chelsea ise Premier Lig’i 6 defa, Şampiyonlar Ligi’ni de bir kez kazandı. 2003’de Rus iş insanı Roman Abramovich’in Chelsea’yi satın alması kulübün kaderini değiştirdi. Chelsea yapılan pahalı ve büyük transferlerle tarihinin en başarılı dönemini yaşadı.

Kulüp, bu sene en başarılı futbolcusu Eden Hazard’ı Real Madrid’e sattı ve transfer yasağı sebebiyle kadrodaki eksikleri tamamlamakta zorlandı. Chelsea taraftarı genç ABD’li kanat oyuncusu Christian Pulisic’ten çok şey bekliyor.